Ga verder naar de inhoud

Pleegzorggemeenten

Elke Vlaamse gemeente kan zich kandidaat stellen als Pleegzorggemeente.

Pleegzorggemeente logo

Pleegzorggemeenten engageren zich om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt te ondersteunen. Samen met Pleegzorg Vlaanderen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier. Sommige gemeenten kiezen ervoor om ook het engagement van hun pleeggezinnen extra te ondersteunen.

Gemeentes beslissen zelf wat binnen hun mogelijkheden ligt om pleegzorg een duwtje in de rug te geven.

Wat krijg je terug?

We proberen elkaar te versterken en te helpen binnen onze mogelijkheden en stellen samen een actieplan op. Een berichtje op de website of op je Facebook-pagina, een artikel in het gemeentemagazine, posters en brochures in de openbare gebouwen ... Alle beetjes helpen om gezinnen met een warm hart in jouw gemeente aan te spreken om pleeggezin te worden en pleeggezinnen de steun te geven die ze verdienen.

Pleegzorggemeenten mogen bovendien pronken met een speciaal label. En als Pleegzorggemeente krijg je natuurlijk onze eeuwige dankbaarheid!

Hoe pleegzorggemeente worden?

Heb je interesse om Pleegzorggemeente te worden?

Mail de pleegzorgdienst in jouw provincie, dan zoeken we samen met jou naar een samenwerking waar iedereen zich in kan vinden.

Pleegzorggemeenten in West-Vlaanderen

Elke gemeente in de provincie West-Vlaanderen kan zich kandidaat stellen als Pleegzorggemeente. Samen met Pleegzorg West-Vlaanderen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier.

Pleegzorggemeenten in Oost-Vlaanderen

Elke gemeente kan zich kandidaat stellen als pleegzorggemeente om pleegzorg op een laagdrempelige manier te helpen bekendmaken.

Pleegzorggemeenten in Antwerpen

Elke gemeente in de provincie Antwerpen kan zich kandidaat stellen als Pleegzorggemeente. Daarmee willen ze zich engageren om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt een thuis te bieden.

Pleegzorggemeenten in Vlaams-Brabant & Brussel

Elke gemeente in de provincie Vlaams-Brabant en Brussel kan zich kandidaat stellen als pleegzorggemeente. Samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier.

Pleegzorggemeenten in Limburg

Elke gemeente in de provincie Limburg kan zich kandidaat stellen als pleegzorggemeente. Samen met Pleegzorg Limburg zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier.