Ga verder naar de inhoud

Steun ons

Als pleeggezin worden niet het engagement is dat bij je past, kan je toch pleegzorg steunen.
Dat kan op heel wat verschillende manieren. De ene manier neemt al wat meer van je tijd in beslag dan de andere.

Nauwelijks tijd?

Like of volg ons op sociale media.

Hoe meer jullie onze berichten volgen, leuk vinden en delen, hoe groter de kans dat ze ook worden opgemerkt door mensen die nog nooit van pleegzorg hoorden, of misschien wel pleeggezin willen worden! Het is voor ons een grote meerwaarde als je ons af en toe iets laat weten of gewoon een duimpje geeft op sociale media. Je vindt ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Een héél klein beetje tijd?

Maak een kleine omweg voor je online gaat winkelen.

Via de website van trooper kan je Pleegzorg Limburg, West-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaanderen steunen. Dat kost je geen cent meer in je aankoop! Het is de online leverancier die zich ertoe verbindt om een fractie van zijn winst met pleegzorg te delen via de website trooper.be.

Een klein beetje tijd?

Leg posters of flyers neer in je buurt.

Ken jij een plekje waar onze posters kunnen hangen, onze flyers in het oog springen, onze folders gelezen zullen worden? Dan ben jij een geweldige pleegzorgambassadeur! Je kan ons mailen om een pakketje folders, kaartjes of posters naar je op te sturen. Laat ons weten wie je bent, hoeveel en waar je ons drukwerk wil neerleggen en waar je woont, zodat we ze naar je toe kunnen sturen.

Een beetje tijd? Doe een gift

Je kan ons een duwtje in de rug geven door een gift te doen met een eenmalige overschrijving. Maandelijks een kleine som doneren via een doorlopende opdracht, kan ook.

Iets meer tijd?

Overtuig je stad of gemeente om “pleegzorggemeente” te worden.

Elke Vlaamse gemeente kan zich kandidaat stellen als Pleegzorggemeente. Daarmee engageren steden en gemeenten zich om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt te ondersteunen. Samen met Pleegzorg Vlaanderen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier. Sommige gemeenten kiezen ervoor om ook het engagement van hun pleeggezinnen extra te ondersteunen. Gemeentes beslissen zelf wat binnen hun mogelijkheden ligt om pleegzorg een duwtje in de rug te geven.

Best wel wat tijd?

Sponsor een project met je bedrijf.

Vindt jouw bedrijf sociaal engagement belangrijk? Geef je je bedrijf graag een kindvriendelijk imago? Steun dan één van onze projecten en in ruil koppelen we jouw bedrijf aan pleegzorg.

Elk jaar heeft Pleegzorg Vlaanderen projecten om pleegzorg in Vlaanderen te versterken en te verbeteren. Om die te kunnen realiseren zoeken we partners die ons financieel een duwtje in de rug willen geven.

Interesse? Je kan ons contacteren via info@pleegzorgvlaanderen.be. Je kiest zelf een project uit of we zoeken samen naar een actie die bij jouw bedrijf, organisatie of vereniging past.

Pleegzorg in de klas?

Het vraagt wat meer tijd en inspanning, maar het loont zeker de moeite om een spreekbeurt of les over pleegzorg te geven.

Als je het belangrijk vindt om pleegzorg bekender te maken, help je ons hiermee een hele stap vooruit. Wij kunnen ook jou hierbij helpen door je correcte inhoud voor je spreekbeurt of les te bezorgen.