Ga verder naar de inhoud

Pleegzorggemeenten in West-Vlaanderen

Elke gemeente in de provincie West-Vlaanderen kan zich kandidaat stellen als pleegzorggemeente. Samen met Pleegzorg West-Vlaanderen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in hun gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier.

Pleegzorglabel huisje

Wat doet een pleegzorggemeente?

Met het label van pleegzorggemeente geven besturen aan dat ze pleegzorg genegen zijn en dat ze ons actief willen ondersteunen. Hoe ze dat precies doen, beslist elke gemeente voor zich.
Sommigen zetten sterk in op communicatie. Ze belichten de nood aan en zoeken mee naar extra gezinnen voor pleegzorg in hun stad of gemeente. Ze publiceren artikels over pleegzorg en werken mee aan sensibiliserings- en wervingscampagnes. Anderen leggen de nadruk op de erkenning van bestaande pleeggezinnen. Voor hen wordt dan een ontmoetingsmoment georganiseerd, de stad of gemeente voorziet een attentie of korting of zet de pleeggezinnen op een andere manier in de bloemetjes.

Hoe word je pleegzorggemeente?

Heb je interesse om pleegzorggemeente te worden? Neem dan zeker contact met ons op. Wij zoeken samen met jou naar een samenwerking waarin we ons allebei kunnen vinden. Een berichtje op de website of op de gemeentelijke Facebookpagina, een artikel in het gemeentemagazine, posters en brochures in de openbare gebouwen ... Alle beetjes helpen om gezinnen met een warm hart in jouw gemeente aan te spreken om pleeggezin te worden.

Kaart wvl PZgemeenten

Wat krijg je ervoor terug?

Pleegzorggemeenten mogen pronken met een speciaal label. Als Pleegzorggemeente krijg je een plekje op onze website en natuurlijk … onze eeuwige dankbaarheid!