Ga verder naar de inhoud

Pleegzorggemeenten in Limburg

Elke gemeente in de provincie Limburg kan zich kandidaat stellen als pleegzorggemeente. Samen met Pleegzorg Limburg zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier.

Pleegzorggemeenten Limburg

Wat doet een pleegzorggemeente?

Met het label van pleegzorggemeente geven besturen aan dat ze pleegzorg genegen zijn en dat ze ons actief willen ondersteunen. Hoe ze dat precies doen, beslist elke gemeente voor zich.
Sommigen zetten sterk in op communicatie. Ze belichten de nood aan en zoeken mee naar extra gezinnen voor pleegzorg in hun stad of gemeente. Ze publiceren artikels over pleegzorg en werken mee aan sensibiliserings- en wervingscampagnes. Anderen leggen de nadruk op de erkenning van bestaande pleeggezinnen. Voor hen wordt dan een ontmoetingsmoment georganiseerd, de stad of gemeente voorziet een attentie of korting of zet de pleeggezinnen op een andere manier in de bloemetjes.

Wat krijg je terug?

We proberen elkaar te versterken en te helpen binnen onze mogelijkheden en stellen samen een actieplan op. Een berichtje op de website of op je Facebook-pagina, een artikel in het gemeentemagazine, posters en brochures in de openbare gebouwen ... Alle beetjes helpen om gezinnen met een warm hart in jouw gemeente aan te spreken om pleeggezin te worden en pleeggezinnen de steun te geven die ze verdienen.

Pleegzorggemeenten mogen bovendien pronken met een speciaal label. Ze krijgen een plaatsje op onze website en ... natuurlijk onze eeuwige dankbaarheid!

Pleegzorggemeenten

Hoe pleegzorggemeente worden?

Limburg telt op dit moment maar liefst 37 pleegzorggemeenten! Al deze gemeenten zetten zich al in om pleegzorg bekend te maken bij hun inwoners. Dankjewel pleegzorggemeenten!

Wil je ook graag pleegzorggemeente worden? Neem contact met ons op en dan zoeken we samen naar een samenwerking waarin we ons beide kunnen vinden.