Ga verder naar de inhoud

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel

Algemeen contact

Elke werkdag van 9 uur tot 12:30 uur en van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Hoofdzetel Kerkstraat 42, 3010 Kessel-Lo

Aanmeldingen (incl. crisis), consult, kandidaat-pleegouders kinderen 0491/56 76 76 of instroom@pleegzorgvbb.be

Aanmeldingen, algemene vragen, kandidaat-pleeggezinnen of vrijwilligers volwassenen 016/22 96 13 of volwassenen@pleegzorgvbb.be

Pleegzorg vlaams brabant brussel

Wie zijn wij?

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel is een dienst voor Pleegzorg erkend door het Agentschap Opgroeien. Wij begeleiden op dit moment meer dan 1.200 pleegkinderen, pleegjongeren en volwassen pleeggasten die in onze regio bij pleegzorgers verblijven. Ook volwassen personen met een beperking en/of psychiatrische moeilijkheden komen in aanmerking voor een begeleiding vanuit pleegzorg.

Naast pleegzorgbegeleiding bieden we ook Mobiele en Ambulante begeleiding met een vrijwilliger voor personen met een (vermoeden van) handicap. Dit aanbod is erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

PVBB PP

Van leefgroep naar gezin

Sinds kort kijken wij ook uit naar kandidaat pleeggezinnen die bereid zijn kinderen die in een leefgroep verblijven de kans te geven om af en toe de warmte van een gezinscontext te ervaren.

In het kader van dit project (Partners in Parenting) werkt Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel samen met OBC Espero (Brussel) - OBC Ter Wende (Leuven), Huize Levensruimte (Averbode) en Minor-Ndako (Brussel).

Twee vrouwen maken muziek

Ons volwassenenaanbod

Pleegzorg biedt begeleiding aan voor volwassenen met een handicap of psychiatrische aandoening. Afhankelijk van jouw situatie kan je beroep doen op verschillende vormen van Pleegzorg voor volwassenen. Vrijwilligers of gezinnen ondersteunen jou om een goede thuis te vinden

In Vlaams-Brabant en Brussel is er naast de reguliere pleegzorg ook nog een extra cohousingsaanbod en een aanbod voor begeleiding zelfstandig wonen.

Onze pleegzorggemeenten

Pleegzorggemeenten engageren zich om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt een thuis te bieden. Samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel zetten ze een duurzame samenwerking op om pleegzorg in hun gemeente op een laagdrempelige manier bekend te maken. Gemeenten beslissen zelf wat binnen hun mogelijkheden ligt om pleegzorg een duwtje in de rug te geven.

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel vzw

Kerkstraat 42, 3010 Kessel-Lo
BE0535.589.656
RPR Leuven
016 35 94 70
info@pleegzorgvbb.be

Pexels william fortunato 6393368

Werken bij Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel

Benieuwd hoe het is om bij Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel te werken? En wat we belangrijk vinden als je bij ons wil werken? Je komt het allemaal te weten op deze pagina.

Leuven

Pleegzorggemeenten in Vlaams-Brabant & Brussel

Elke gemeente in de provincie Vlaams-Brabant en Brussel kan zich kandidaat stellen als pleegzorggemeente. Samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier.

Onze locaties

Brussel

Team Minderjarigen

Sainctelettesquare 13/15
1000 Brussel

Halle

Team Minderjarigen
Team Volwassenen

Vandenpeereboomstraat 78 bus 24
1500 Halle

Vilvoorde

Team Minderjarigen

Leuvensestraat 28/2
1800 Vilvoorde

Leuven Kerkstraat

Team Minderjarigen

Kerkstraat 42
3010 Kessel-Lo

Leuven De Vunt

Team Minderjarigen

De Vunt 9
3220 Holsbeek

Leuven Tiensevest

Team Volwassenen

Tiensevest 17
3010 Kessel-Lo

Tienen

Team Minderjarigen

Getestraat 66
3300 Tienen

Leuven

Ondersteunende Diensten

De Vunt 9
3220 Holsbeek

Activiteiten in de regio

We organiseren regelmatig infosessies, ontmoetingsmomenten en andere activiteiten in jouw buurt. We kijken ernaar uit om jou daar te ontmoeten!

Nieuws uit de provincie

Dé plek met nieuwtjes en getuigenissen over pleegzorg in Vlaanderen.

Vacatures

Een job bij Pleegzorg, zie jij dat wel zitten? Bekijk alle beschikbare vacatures.