Ga verder naar de inhoud

Pleegzorg Oost-Vlaanderen

Algemeen contact

Ons algemeen nummer is elke werkdag van 9 uur tot 12u30 en van 13 uur tot 17 uur bereikbaar.

Onthaal
Wil je iemand aanmelden, heb je als professioneel of als cliënt advies nodig of heb je vragen over onze dienstverlening? Dan kan je terecht bij het onthaal op 0471 91 91 02. Dit nummer is elke werkdag bereikbaar van 9 uur tot 17 uur, op vrijdag tot 16 uur.

Pleegzorg oost vlaanderen

Wij begeleiden en ondersteunen meer dan 1.900 pleeggezinnen, meer dan 2.200 pleegkinderen en -jongeren en meer dan 180 pleeggasten. Daarnaast staan we in voor de werving en selectie van kandidaat-pleeggezinnen en bereiden we hen voor op hun pleegzorgengagement.

Kindje bos
Pleegzorg is een samenwerking tussen ouders, pleeggezinnen, begeleiders en consulenten... Samen bieden we pleegkinderen en pleeggasten optimale ontwikkelingskansen.
Directie, Pleegzorg Oost-Vlaanderen
Voetjes met hartje website

Onze missie

Pleegzorg Oost-Vlaanderen organiseert een gepaste gezinssituatie voor wie niet (meer) thuis kan wonen of zelf geen thuis kan realiseren. Zo wordt, vanuit een pluralistische visie, een bijdrage geleverd aan een solidaire samenleving.
Pleegzorg Oost-Vlaanderen doet dit door pleegzorg bekend te maken, pleegzorgers te zoeken en hen in te schakelen in de hulpverlening.

Een kwaliteitsvolle begeleiding garandeert zorg op maat en gepaste ondersteuning voor alle betrokkenen.

Pleegzorg Oost-Vlaanderen organiseert hulp- en dienstverlening door samen te werken en te overleggen met pleegkinderen, pleeggasten, ouders, pleegzorgers, jeugdconsulenten en met andere hulpverlenende organisaties. We doen dit met respect voor ieders identiteit en overtuiging. We zien ouders en pleegzorgers als partners in de hulpverlening en waarborgen hun rechten.

Pol Cosmo Aalst

Wie zijn wij?

Je kan Pleegzorg Oost-Vlaanderen in drie regio’s en zes locaties vinden. Zo willen we zo bereikbaar mogelijk zijn voor onze cliënten.

Man met bellenblazer

Pleegzorggemeenten in Oost-Vlaanderen

Elke gemeente kan zich kandidaat stellen als pleegzorggemeente om pleegzorg op een laagdrempelige manier te helpen bekendmaken.

Peuter bijtspeelgoed

Gedeelde wereld

In elke pleegzorgsituatie zetten we in op een gedeelde wereld: het creëren van verbinding tussen pleegzorgers, ouders, andere betrokkenen en het pleegkind of de pleeggast.

Collega's

Werken bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen

Benieuwd hoe het is om bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen te werken? En wat we belangrijk vinden als je bij ons wil werken? Je komt het allemaal te weten op deze pagina.

Bezoekruimte 2

Bezoekruimtes

De bezoekruimte is een veilige plek waar we ontmoetingen tussen pleegkinderen en hun ouders organiseren. Hier vind je alle locaties en de contactgegevens van onze bezoekruimtes in

  • Aalst
  • Drongen
  • Eeklo
  • Oudenaarde
  • Sint-Niklaas

Pleegzorg Oost-Vlaanderen vzw

Stapelplein 28, 9000 Gent
BE 0536 817 992
RPR Gent
09/ 223 90 99
info@pleegzorgoostvlaanderen.be

Onze locaties

Gent - hoofdzetel

Stapelplein 28
9000 Gent

Aalst

Parklaan 31A
9300 Aalst

Oudenaarde

Kortrijkse Heerweg 7,
9700 Oudenaarde

Dendermonde

Heidepark 13,
9200 Dendermonde

Temse

Hoogkamerstraat 337a,
9140 Temse

Activiteiten in de regio

We organiseren regelmatig infosessies, ontmoetingsmomenten en andere activiteiten in jouw buurt. We kijken ernaar uit om jou daar te ontmoeten!

Nieuws uit de provincie

Dé plek met nieuwtjes en getuigenissen over pleegzorg in Vlaanderen.

Vacatures

Een job bij Pleegzorg, zie jij dat wel zitten? Bekijk alle beschikbare vacatures.