Ga verder naar de inhoud

Als partnerorganisatie is Pleegzorg Vlaanderen er voor iedereen die betrokken is bij pleegzorg: pleegkinderen, - jongeren, -gasten, hun ouders, pleeggezinnen, gastgezinnen én de provinciale pleegzorgdiensten.

Onze eerste opdracht is de vertegenwoordiging van die groepen bij het beleid en andere instanties. Via participatiemomenten, zoals onze dialoogdagen, komen we te weten wat er leeft en waarmee we aan de slag moeten gaan. Zo maken we pleegzorg samen nog efficiënter in de toekomst.

Daarnaast zorgen we voor sensibilisering en bekendmaking, zodat misverstanden over pleegzorg verdwijnen. Het is ons ultieme doel om ervoor te zorgen dat iedereen in Vlaanderen goed weet wat pleegzorg is.

Ten derde ondersteunen we de provinciale pleegzorgdiensten op maat en vraag. Die diensten kunnen onder andere bij ons terecht met vragen over inhoudelijke thema’s zoals verlofstelsels of het statuut van de pleegzorger, maar ook met vragen over participatie, vorming of communicatie.

Wie zijn we?

Jeroen Vandenbussche

Coördinator & woordvoerder
Pleegzorg Vlaanderen

Veerle Van Laer

Financiën en personeelszaken
Pleegzorg Vlaanderen

Lotte De Puysseleyr

PR- & communicatiemedewerker
Pleegzorg Vlaanderen

Pleegzorg Vlaanderen vzw

De KartHuis
Tervuursevest 242c, 3000 Leuven
BE0537.432.161
RPR Leuven
016 23 97 75
info@pleegzorgvlaanderen.be

Hoe geraak je bij ons?

  • Met de wagen: dichtstbijzijnde parking is Bodart (Veilingweg, Leuven), vervolgens steek je de ring over en ga je naar links, je wandelt voorbij een Total tankstation waarna je op je rechterzijde de ingang van onze dreef ziet. De ingang van ons gebouw bevindt zich halfweg de dreef.
  • Met de trein: aan het station Leuven neem je de bus 601 (binnenringbus) op busperron 13, deze bus vertrekt elke 10 minuten. Je stapt af aan de halte Ijzerenmolenstraat (halte 5). Je wandelt dan verder in de rijrichting van de bus, net voorbij het Total tankstation zie je op je rechterzijde de ingang van onze dreef. De ingang van ons gebouw bevindt zich halfweg de dreef. Om terug te geraken aan het station neem je aan de overzijde van de ring bus 600 (buitenringbus).

Jaarverslagen

Pleegzorg Vlaanderen publiceert jaarlijks een jaarverslag. Daarin geven we een overzicht van onze activiteiten tijdens het voorgaande jaar.

Activiteiten in de regio

We organiseren regelmatig infosessies, ontmoetingsmomenten en andere activiteiten in jouw buurt. We kijken ernaar uit om jou daar te ontmoeten!

Nieuws uit de provincie

Dé plek met nieuwtjes en getuigenissen over pleegzorg in Vlaanderen.

Vacatures

Een job bij Pleegzorg, zie jij dat wel zitten? Bekijk alle beschikbare vacatures.