Ga verder naar de inhoud

Als partnerorganisatie is Pleegzorg Vlaanderen er voor iedereen die betrokken is bij pleegzorg: pleegkinderen, - jongeren, -gasten, hun ouders, pleeggezinnen, gastgezinnen én de provinciale pleegzorgdiensten.

Onze eerste opdracht is de vertegenwoordiging van die groepen bij het beleid en andere instanties. Via participatiemomenten, zoals onze dialoogdagen, komen we te weten wat er leeft en waarmee we aan de slag moeten gaan. Zo maken we pleegzorg samen nog efficiënter in de toekomst.

Daarnaast zorgen we voor sensibilisering en bekendmaking, zodat misverstanden over pleegzorg verdwijnen. Het is ons ultieme doel om ervoor te zorgen dat iedereen in Vlaanderen goed weet wat pleegzorg is.

Ten derde ondersteunen we de provinciale pleegzorgdiensten op maat en vraag. Die diensten kunnen onder andere bij ons terecht met vragen over inhoudelijke thema’s zoals verlofstelsels of het statuut van de pleegzorger, maar ook met vragen over participatie, vorming of communicatie.

Wie zijn we?

Jan Brocatus

Woordvoerder
Pleegzorg Vlaanderen

Stéphanie Vandenbossche

Participatie
Pleegzorg Vlaanderen

Charlotte Max

Communicatie
Pleegzorg Vlaanderen

Hilde Van de Loo

Office manager
Pleegzorg Vlaanderen

Gunilla Michiels

Vormingsmedewerker
Pleegzorg Vlaanderen

Pleegzorg Vlaanderen vzw

De KartHuis
Tervuursevest 242c, 3000 Leuven
BE0537.432.161
RPR Leuven
016 23 97 75
info@pleegzorgvlaanderen.be

Jaarverslagen

Pleegzorg Vlaanderen publiceert jaarlijks een jaarverslag. Daarin geven we een overzicht van onze activiteiten tijdens het voorgaande jaar.

Activiteiten in de regio

We organiseren regelmatig infosessies, ontmoetingsmomenten en andere activiteiten in jouw buurt. We kijken ernaar uit om jou daar te ontmoeten!

Nieuws uit de provincie

Dé plek met nieuwtjes en getuigenissen over pleegzorg in Vlaanderen.

Vacatures

Een job bij Pleegzorg, zie jij dat wel zitten? Bekijk alle beschikbare vacatures.