Ga verder naar de inhoud

Pleegzorggemeenten in Antwerpen

Elke gemeente in de provincie Antwerpen kan zich kandidaat stellen als Pleegzorggemeente. Daarmee willen ze zich engageren om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt een thuis te bieden. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier. Sommige gemeenten kiezen er ook voor om het engagement van hun pleeggezinnen extra te ondersteunen. Gemeentes beslissen zelf wat binnen hun mogelijkheden ligt om pleegzorg een duwtje in de rug te geven.

Pleegzorggemeente logo

Hoe pleegzorggemeente worden

Heb je interesse om Pleegzorggemeente te worden? Stuur ons dan snel een mailtje. Wij zoeken samen met jou naar een samenwerking waar we ons allebei in kunnen vinden. We proberen elkaar te versterken en te helpen binnen elkaars mogelijkheden en stellen een actieplan op. Een berichtje op de website of op je Facebook-pagina, een artikel in het gemeentemagazine, posters en brochures in de openbare gebouwen. Alle beetjes helpen om gezinnen met een warm hart in jouw gemeente aan te spreken om pleeggezin te worden.

Wat krijg je terug?

Pleegzorggemeenten mogen pronken met een speciaal label. Als Pleegzorggemeente krijg je een plekje op onze website en natuurlijk… Onze eeuwige dankbaarheid!

Hieronder vind je een overzicht van al onze pleegzorggemeenten.

Aartselaar
Antwerpen
Arendonk
Balen
Berlaar
Boechout
Bonheiden
Boom
Borsbeek
Brecht
Dessel
Duffel
Edegem
Essen
Geel
Grobbendonk
Heist-op-den-Berg
Hemiksem
Herentals
Herenthout
Herselt
Hoogstraten
Hove
Hulshout
Kalmthout
Kapellen
Kasterlee
Kontich
Laakdal
Lier
Lille
Lint
Malle
Mechelen
Meerhout
Merksplas
Mol
Mortsel
Niel
Nijlen
Oud-Turnhout
Putte
Ranst
Ravels
Rijkevorsel
Rumst
Schelle
Schilde
Schoten
Sint-Katelijne-Waver
Stabroek
Turnhout
Vorselaar
Vosselaar
Westerlo
Wijnegem
Willebroek
Wommelgem
Wuustwezel
Zandhoven
Zoersel