Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Ben je op zoek naar de laatste nieuwtjes over pleegzorg? Of wil je getuigenissen lezen? Je vindt het gemakkelijk via de filters hieronder.

Artikels filteren

Soort nieuws

Provincies

A total of 160 items found. Showing 160 items on page 12 of 14.
Theo Spooren pleeggast (c) Lynn Van Baelen
Getuigenis

Theo

5 oktober 2020

In oktober zetten we onze pleeggasten in de schijnwerpers! Zij zijn volwassenen met een handicap die terecht kunnen in een pleeggezin. Zo ook Theo.

Eddy Bergmans pleeggast (c) Lynn Van Baelen
Getuigenis

Eddy

5 oktober 2020

In oktober zetten we onze pleeggasten in de schijnwerpers! Zij zijn volwassenen met een handicap die terecht kunnen in een pleeggezin. Zo ook Eddy, die vijf jaar geleden bij zijn zus ging inwonen.

Romina Pira pleeggast (c) Lynn Van Baelen
Getuigenis

Romina

5 oktober 2020

In oktober zetten we onze pleeggasten in de schijnwerpers! Zij zijn volwassenen met een handicap die terecht kunnen in een pleeggezin. Zo ook Romina, 27 jaar.

Ria pleeggast (c) Lynn Van Baelen
Getuigenis

Ria

5 oktober 2020

In oktober zetten we onze pleeggasten in de schijnwerpers! Zij zijn volwassenen met een handicap die terecht kunnen in een pleeggezin. Zo ook Ria, 61 jaar.

Paul pleeggast (c) Lynn Van Baelen
Getuigenis

Paul

5 oktober 2020

In oktober zetten we onze pleeggasten in de schijnwerpers! Zij zijn volwassenen met een handicap die terecht kunnen in een pleeggezin. Zo ook Paul, 64 jaar.

Jonge vrouw in rolstoel met vriendin
Getuigenis

Ook dit is pleegzorg

1 oktober 2020

Oktober is pleeggastenmaand bij Pleegzorg. Veel mensen weten niet dat volwassenen met een (verstandelijke of lichamelijke) handicap ook in een pleeggezin kunnen wonen. Maar ook dat is pleegzorg!

Benen van jongere met skateboard
Nieuws

Situatie voor 12-jarige in pleegzorg verduidelijkt

18 september 2020

Sinds 22 augustus 2020 kan de jeugdrechter kinderen jonger dan 12 jaar toewijzen aan pleegzorg tot ze 12 jaar zijn geworden.

Twee personen vormen hart met handen
Getuigenis

Werken vanuit ervaring

18 september 2020

Pas als je zelf iets meemaakt, kan je écht begrijpen hoe dat voelt en wat de gevolgen zijn. Daarom werken er in de provinciale diensten ervaringsdeskundigen.

Vrouw met kind-koken
Nieuws

Verlenging corona-ouderschapsverlof tot het einde van het jaar?

17 september 2020

Sinds mei hebben al meer dan 160.000 mensen het corona-ouderschapsverlof aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening). Nog eens bijna 40.000 mensen vroegen in die periode het gewone ouderschapsverlof aan.

Geld euro muntstukken
Nieuws

Uitbetaling schooltoeslag 2020-2021 gaat van start

15 september 2020

Vanaf september start de uitbetaling van de schooltoeslag voor het schooljaar 2020-2021. Kinderen die kleuter-, lager of secundair onderwijs volgen, kunnen rekenen op die jaarlijkse toeslag als het inkomen van de opvoeders van een kind voldoet aan de inkomensvoorwaarde.

Anna Romina Eddy (c) Lynn Van Baelen pleeggasten kleurrijk
Getuigenis

“Je krijgt zo veel terug van een pleeggast in huis”

14 augustus 2020

Anna is al lange tijd pleegzorger. Samen met haar pleegdochter Romina en haar broer Eddy vormt ze een hecht pleeggezin.

covid corona virus spuit
Nieuws

Heropflakkering corona: nieuwe richtlijnen

29 juli 2020

Het is duidelijk dat we momenteel in ons land een heropflakkering van de coronapandemie meemaken. De Nationale Veiligheidsraad van 27 juli nam dan ook extra maatregelen.