Ga verder naar de inhoud

Pleegouders Versterken in Opvoeden

01 januari 2021

Het project Pleegouders Versterken in Opvoeden (PVO) wil pleegouders extra ondersteunen wanneer hun pleegkinderen te kampen hebben met emotionele of gedragsproblemen.

Via een intensieve training en begeleiding krijgen pleegouders het nodige kader mee om deskundig om te gaan met het gedrag van hun pleegkinderen. Op die manier wil Pleegouders Versterken in Opvoeden een antwoord bieden op een mogelijke vroegtijdige beëindiging van het verblijf van het kind in het pleeggezin.

Pleegouders Versterken in Opvoeden werd ontwikkeld en onderzocht door Dr. Frank Van Holen, Dr. Femke Vanschoonlandt en Prof. Dr. Johan Vanderfaeillie op initiatief van de diensten voor pleegzorg en de Vrije Universiteit Brussel. PVO werd gesubsidieerd door het Agentschap Jongerenwelzijn.

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.