Ga verder naar de inhoud

Corona: terug naar normale werking

08 oktober 2021

Vanaf 8 oktober keren we terug naar een normale werking binnen de jeugdhulphulp. Bij een (vermoeden van) besmetting moeten de geldende richtlijnen wel strikt gevolgd worden.

Twee kleuters en een peuter knuffelen

Het blijft heel belangrijk om de hygiënische maatregelen te volgen, te zorgen voor een goede ventilatie extra voorzichtig te zijn met kwetsbare personen die niet gevaccineerd zijn.

De mondmaskerplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar valt ook weg. Voor hulpverleners en begeleiders volgen we wel de federale aanbeveling om een mondmasker te blijven gebruiken als de veiligheidsafstand van anderhalve meter niet mogelijk is.

Het blijft mogelijk om online contacten te organiseren, bijvoorbeeld bij gezinnen in quarantaine of isolatie.

In Brussel moet er rekening gehouden worden met de lokale situatie en de richtlijnen die daar gelden.

Vaccin-spuit-covid-corona

Hoe zit het met het coronavaccin?

Hoe zit het nu weer met het vaccineren van pleegkinderen en pleegjongeren? In het nieuwsbericht 'Vaccins en pleegzorg' zetten we de algemene regels voor vrijwillige vaccinaties nog even op een rijtje.

Voor jongeren tussen 12 en 15 jaar krijgen is er een licht afwijkende procedure afgesproken om te zorgen voor een vlotte doorloop in de vaccinatiecentra. Alle informatie daarover vind je in het nieuwsbericht 'Vaccinatie COVID-19 voor 12- tot 15-jarige pleegjongeren'.

COVID-certificaten

COVID-certificaten zijn een bewijs van volledige vaccinatie, van een recente PCR-test of van een herstelcertificaat na een recente besmetting. Maar hoe zit het met de certificaten van pleegkinderen en pleegjongeren? Alle informatie vind je in het nieuwsbericht 'COVID-certificaten voor pleegkinderen en -jongeren'.

Andere interessante artikels

Kind voetballen
Getuigenis

We kijken bij elke beslissing wat het beste is voor onze zoon

11 augustus 2022

De zoon van Elly* en haar man verblijft bijna zeven jaar in een pleeggezin. Een situatie die niet altijd makkelijk is voor hen, maar waar ze wel het beste van proberen te maken.

Jongere tiener
Nieuws

Gezocht: pleeggezinnen voor Oekraïense minderjarige vluchtelingen

10 augustus 2022

Pleegzorg is dringend op zoek naar gezinnen die niet-begeleide minderjarige vluchtelingen (16+) uit Oekraïne kunnen opvangen.

P en p team jongere 1 3
Getuigenis

Partners in Parenting - Kamiel woont in een leefgroep en heeft een logeergezin

14 juli 2022

Kamiel woont al een hele tijd in Ten Dries, eigenlijk al sinds hij baby was. Nu gaat hij sinds twee jaar twee keer per maand naar het gezin van Veerle en Dirk.