Ga verder naar de inhoud

gASStvrije gezinnen

20 september 2021

Wil jij een avond en nacht, een weekend of enkele dagen in de vakantie zorgen voor een kind, jongere of volwassene met autisme? Misschien is dit initiatief van VZW Victor, vzw Tanderuis en Pleegzorg West- en Oost-Vlaanderen dan iets voor jou!

kinderen zomer groen broer zus

Wij zoeken gASStvrije gezinnen

Een kind of jongere met autisme opvoeden of samenleven met een volwassene met autisme vraagt dagelijks veel energie van de ouders of mantelzorgers. We willen hen de mogelijkheid geven om even op adem te komen. Daarnaast voelen jongeren of volwassenen met autisme zelf soms ook de nood om even tot rust te komen, uit hun gezin.

Voor het project gASStvrije gezinnen werken vzw Victor, vzw Tanderuis en Pleegzorg West- en Oost-Vlaanderen samen met ondersteuningsgezinnen die het kind, de jongere of volwassene met autisme een avond en nacht, een weekend of enkele dagen in de vakantie kunnen opvangen.

Eigenlijk plannen we geen grootse activiteiten. Ons gezin is een plek waar hij tot rust moet komen.
Els en Jan, pleegouders
jongen zomer blazen bloem

Het ideale gASStvrije gezin

Heel wat gezinnen durven of kunnen een beroep doen op hun eigen familie en vrienden. Een ondersteuningsgezin geeft de ouders van het kinder, de jongere of volwassene met autisme de mogelijkheid om even op adem te komen. Zo kan het kind, de jongere of volwassene met autisme voor even in een ander gezin opgevangen worden.

Zijn jullie

  • een enthousiast en sociaal gezin?
  • mensen die het fijn vinden om anderen af en toe te helpen?
  • geïnteresseerd in autisme?

Dan zouden jullie wel eens het ideale ondersteuningsgezin kunnen zijn.

Andere interessante artikels

Witte allstars
Nieuws

Pilootproject P&P helpt kinderen van leefgroep naar gezin

6 december 2021

Met het pilootproject ‘Partners in Parenting’ slaan Pleegzorg Oost-Vlaanderen en Vzw Amon in Zuid-Oost-Vlaanderen de handen in elkaar om kwetsbare kinderen een thuis te bieden.


Vrouw met baby
Getuigenis

Matchen in crisispleegzorg?

21 november 2021

Tijdens de Week van de Pleegzorg 2021 delen we veel verhalen rond het thema matching. Bij crisispleegzorg moet alles heel snel gaan, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen matching bij komt kijken.

Week van de pleegzorg 2021-NBMV Ouzi en Kamiel
Getuigenis

Een match met een niet-begeleide minderjarige vluchteling

20 november 2021

Tijdens de Week van de Pleegzorg 2021 delen we veel verhalen rond het thema matching. Zo vertellen Lore en Willem waarom Ouzi, een jonge vluchteling, zo goed in hun gezin past.