Ga verder naar de inhoud

gASStvrije gezinnen

08 december 2023

Wil jij een avond en nacht, een weekend of enkele dagen in de vakantie zorgen voor een kind, jongere of volwassene met autisme? Misschien is dit initiatief van VZW Victor, vzw Tanderuis en Pleegzorg West- en Oost-Vlaanderen dan iets voor jou!

kinderen zomer groen broer zus

Wij zoeken gASStvrije gezinnen

Een kind of jongere met autisme opvoeden of samenleven met een volwassene met autisme vraagt dagelijks veel energie van de ouders of mantelzorgers. We willen hen de mogelijkheid geven om even op adem te komen. Daarnaast voelen jongeren of volwassenen met autisme zelf soms ook de nood om even tot rust te komen, uit hun gezin.

Voor het project gASStvrije gezinnen werken vzw Victor, vzw Tanderuis en Pleegzorg West- en Oost-Vlaanderen samen met ondersteuningsgezinnen die het kind, de jongere of volwassene met autisme een avond en nacht, een weekend of enkele dagen in de vakantie kunnen opvangen.

Eigenlijk plannen we geen grootse activiteiten. Ons gezin is een plek waar hij tot rust moet komen.
Els en Jan, pleegouders

Het ideale gASStvrije gezin

Heel wat gezinnen durven of kunnen geen beroep doen op hun eigen familie en vrienden. Een ondersteuningsgezin geeft de ouders van het kinder, de jongere of volwassene met autisme de mogelijkheid om even op adem te komen. Zo kan het kind, de jongere of volwassene met autisme voor even in een ander gezin opgevangen worden.

Zijn jullie

  • een enthousiast en sociaal gezin?
  • mensen die het fijn vinden om anderen af en toe te helpen?
  • geïnteresseerd in autisme?

Dan zouden jullie wel eens het ideale ondersteuningsgezin kunnen zijn.

Jonge vrouw met hond

Nood aan de ondersteuning van een gASStvrij gezin?

Ben je zelf een ouder of mantelzorger van een jongere of volwassene met autisme en heb je nood aan de ondersteuning van een gASStvrij gezin?

Binnen gASStvrij zoeken we met jou of er in jouw netwerk een potentieel gASStgezin zit. Heel sporadisch kunnen we ook rekenen op ‘bestandsgezinnen’. Zij hebben geen link met jouw familie.

Deze gASStgezinnen laten jouw kind, jongere of volwassene op vooraf afgesproken momenten in hun gezin verblijven zodat jullie als ouders of mantelzorgers de tijd hebben om jullie batterijen op te laden.

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.