Ga verder naar de inhoud

gASStvrije gezinnen

20 september 2021

Wil jij een avond en nacht, een weekend of enkele dagen in de vakantie zorgen voor een kind, jongere of volwassene met autisme? Misschien is dit initiatief van VZW Victor, vzw Tanderuis en Pleegzorg West- en Oost-Vlaanderen dan iets voor jou!

kinderen zomer groen broer zus

Wij zoeken gASStvrije gezinnen

Een kind of jongere met autisme opvoeden of samenleven met een volwassene met autisme vraagt dagelijks veel energie van de ouders of mantelzorgers. We willen hen de mogelijkheid geven om even op adem te komen. Daarnaast voelen jongeren of volwassenen met autisme zelf soms ook de nood om even tot rust te komen, uit hun gezin.

Voor het project gASStvrije gezinnen werken vzw Victor, vzw Tanderuis en Pleegzorg West- en Oost-Vlaanderen samen met ondersteuningsgezinnen die het kind, de jongere of volwassene met autisme een avond en nacht, een weekend of enkele dagen in de vakantie kunnen opvangen.

Eigenlijk plannen we geen grootse activiteiten. Ons gezin is een plek waar hij tot rust moet komen.
Els en Jan, pleegouders

Het ideale gASStvrije gezin

Heel wat gezinnen durven of kunnen een beroep doen op hun eigen familie en vrienden. Een ondersteuningsgezin geeft de ouders van het kinder, de jongere of volwassene met autisme de mogelijkheid om even op adem te komen. Zo kan het kind, de jongere of volwassene met autisme voor even in een ander gezin opgevangen worden.

Zijn jullie

  • een enthousiast en sociaal gezin?
  • mensen die het fijn vinden om anderen af en toe te helpen?
  • geïnteresseerd in autisme?

Dan zouden jullie wel eens het ideale ondersteuningsgezin kunnen zijn.

jongen zomer blazen bloem

Nood aan de ondersteuning van een gASStvrij gezin?

Ben je zelf een ouder of mantelzorger van een jongere of volwassene met autisme en heb je nood aan de ondersteuning van een gASStvrij gezin?

Binnen gASStvrij zoeken we met jou of er in jouw netwerk een potentieel gASStgezin zit. Heel sporadisch kunnen we ook rekenen op ‘bestandsgezinnen’. Zij hebben geen link met jouw familie.

Deze gASStgezinnen laten jouw kind, jongere of volwassene op vooraf afgesproken momenten in hun gezin verblijven zodat jullie als ouders of mantelzorgers de tijd hebben om jullie batterijen op te laden.

Andere interessante artikels

Vaccin-spuit-covid-corona
Nieuws

Boostervaccins voor pleegkinderen

19 september 2022

Alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar krijgen in Vlaanderen de kans om een boostervaccin te krijgen in het vaccinatiecentrum van hun regio.

Kleuter-lente
Getuigenis

Victor kreeg een ‘extra familie’ cadeau

2 september 2022

Katrien, de mama van de vijfjarige Victor , heeft al jaren gezondheidsproblemen. Een auto-ongeluk, de ondersteuningsnood van haar moeder en de pandemie zorgden ervoor dat zij over de grenzen van haar draagkracht ging. Ondersteunende pleegzorg bood een oplossing.

Kind voetballen
Getuigenis

We kijken bij elke beslissing wat het beste is voor onze zoon

11 augustus 2022

De zoon van Elly* en haar man verblijft bijna zeven jaar in een pleeggezin. Een situatie die niet altijd makkelijk is voor hen, maar waar ze wel het beste van proberen te maken.