Ga verder naar de inhoud

Permanent beschikbare digitale infosessie gASStvrije gezinnen

01 januari 2023 00:00 tot 31 december 2023 00:00
Digitaal Leerplatform Eduflow (Enkel voor inwoners van Pleegzorg West-Vlaanderen)

Voor het project gASStvrije gezinnen zoeken vzw Victor en Pleegzorg West-Vlaanderen ondersteuningsgezinnen die een kind, jongere of volwassene met autisme een avond en nacht, een weekend of enkele dagen in de vakantie kunnen opvangen.

vrouw digitaal vergaderen computer koptelefoon

Digitaal leren via ons leerplatform

We geven je graag een juist beeld over pleegzorg en dat doen we via ons online leerplatform Eduflow. Schrijf je je in voor de infosessie, dan krijg je van ons een mailtje met toegang tot de eerste infosessie. Leren via het leerplatform is erg toegankelijk. We begeleiden je stap voor stap door alle informatie. In korte, hapklare filmpjes schetsen we jou een juist beeld over pleegzorg. We tonen je een aantal getuigenissen en geven je heel wat praktische informatie.

Je volgt de eerste infosessie op jouw eigen tempo. Alleen of met z'n tweeën. Op het einde van de leermodule zal het ongetwijfeld een stuk duidelijker zijn hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

kinderen zomer groen broer zus

gASStvrije gezinnen

Een kind of jongere met autisme opvoeden of samenleven met een volwassene met autisme vraagt dagelijks veel energie van de ouders of mantelzorgers. We willen hen de mogelijkheid geven om even op adem te komen. Daarnaast voelen jongeren of volwassenen met autisme zelf soms ook de nood om even tot rust te komen, uit hun gezin.

Inschrijven

De infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Dat kan via de knop inschrijven bovenaan deze pagina.

Andere interessante activiteiten

Paige cody 1 A1 Icyrm Gmc unsplash
Ontmoeting

Pleegzorgcafé Zuid (Kortrijk)

16 april - De Warande, Ringlaan 30a 8501 Heule

n het pleegzorgcafé is elke West-Vlaamse pleegzorger welkom die met andere pleegzorgers zijn mening, zorgen en vragen omtrent pleegzorg wil delen. Vandaag is er paaseierenraap

Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

18 april - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.

Kip kijken kippenhok
Ontmoeting

Kakelend kippenmuseum: activiteit voor pleeggasten

22 april - Kakelend kippenmuseum, Wittepoortstraat 25, 8600 Diksmuide

We nodigen alle West-Vlaamse volwassen pleeggasten uit voor een participatieactiviteit in ‘t Kakelend kippenmuseum.