Ga verder naar de inhoud

Voor altijd mijn kind

19 november 2018

“Wanneer je kind geplaatst wordt, voelt het alsof je meest kostbare bezit wordt weggerukt. Je kind wordt afgenomen.” Aan het woord is Jan, een ouder waarvan het kind door een rechter in pleegzorg werd geplaatst. Hoe dat voelt, vertellen hij en veertien andere ouders in het boek ‘Voor altijd mijn kind’ van Nancy Leysen.

Kinderhand in hand van volwassene

Hoe voelen ouders zich wanneer hun kind iemand anders mama of papa noemt? Hoe is het om de verjaardag van je kind niet te kunnen meevieren? En hoe leg je aan je kind uit waarom het niet bij jou kan wonen? Pleegzorg is een gevoelig thema waarbij het verhaal van de ouders weinig aan bod komt. Nancy Leysen sprak met vijftien ouders waarvan de kinderen in een ander gezin leven. Ze schreef hun verhalen over verdriet en teleurstelling, maar ook over liefde en blijdschap. Zo geeft ze een stem aan een groep mensen die niet vaak het woord krijgen.

Geïnteresseerd?

Het boek is een echte aanrader voor wie met pleegzorg te maken heeft of erin geïnteresseerd is. Je kan het bestellen via uitgeverij Pelckmans Pro.

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.