Ga verder naar de inhoud

Voor altijd mijn kind

19 november 2018

“Wanneer je kind geplaatst wordt, voelt het alsof je meest kostbare bezit wordt weggerukt. Je kind wordt afgenomen.” Aan het woord is Jan, een ouder waarvan het kind door een rechter in pleegzorg werd geplaatst. Hoe dat voelt, vertellen hij en veertien andere ouders in het boek ‘Voor altijd mijn kind’ van Nancy Leysen.

Kinderhand in hand van volwassene

Hoe voelen ouders zich wanneer hun kind iemand anders mama of papa noemt? Hoe is het om de verjaardag van je kind niet te kunnen meevieren? En hoe leg je aan je kind uit waarom het niet bij jou kan wonen? Pleegzorg is een gevoelig thema waarbij het verhaal van de ouders weinig aan bod komt. Nancy Leysen sprak met vijftien ouders waarvan de kinderen in een ander gezin leven. Ze schreef hun verhalen over verdriet en teleurstelling, maar ook over liefde en blijdschap. Zo geeft ze een stem aan een groep mensen die niet vaak het woord krijgen.

Geïnteresseerd?

Het boek is een echte aanrader voor wie met pleegzorg te maken heeft of erin geïnteresseerd is. Je kan het bestellen via uitgeverij Pelckmans Pro.

Andere interessante artikels

P en p team jongere 1 3
Getuigenis

Partners in Parenting - Kamiel woont in een leefgroep en heeft een logeergezin

14 juli 2022

Kamiel woont al een hele tijd in Ten Dries, eigenlijk al sinds hij baby was. Nu gaat hij sinds twee jaar twee keer per maand naar het gezin van Veerle en Dirk.

P en p team jongere 2 3
Getuigenis

Partners in Parenting - Katriens leven in de voorziening en in haar pleeggezin

14 juli 2022

Katrien vertelt over haar pleeggezin en leefgroep

P en p team veerle 1
Getuigenis

Partners in Parenting - Veerle Baertsoen - de combinatie leefgroep en pleegzorg

14 juli 2022

We spraken met Veerle over de meerwaarde van het Project “Partners in Parenting voor de kinderen van VZW Jongerenzorg. Bij het project Partners in Parenting blijft niet alleen het bed in de leefgroep beschikbaar en kan de hulp van de leefgroep ingeschakeld worden, er wordt ook nog een stuk expertise van pleegzorg aan toegevoegd.