Ga verder naar de inhoud

De Warmste Week

Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken kinderen en jongeren vaak heel kwetsbaar. Daarom gaat De Warmste Week vlammen voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren. Want iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien en zonder zorgen te kunnen spelen, ravotten, puberen en lachen.

Babbel bus

De Babbel Bus

Een tijdje geleden dienden we via De Warmste Week een project in, De Babbel Bus. Een project waar we al jaren van dromen. En er is meer! Ons project werd, samen met 286 andere projecten, uitverkoren door De Warmste Week.

De Babbel Bus wordt een mobiele therapieruimte. Vanuit Pleegzorg Provincie Antwerpen gaan we regelmatig in gesprek met pleegkinderen die het moeilijk hebben. Hiervoor hebben we een psychotherapeutisch team dat gebruikt maakt van therapieruimtes in onze gebouwen, maar het is niet voor alle kinderen eenvoudig om tot bij ons te geraken. Om de drempel voor die gesprekken te verlagen, willen we een bus inrichten om tot bij de kinderen te geraken en de gesprekken op locatie te doen.

Zet jullie schrap en steun De Babbel Bus via De Warmte Week. Met jullie hulp hopen we De Babbel Bus tegen eind 2024 te realiseren.

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.