Ga verder naar de inhoud

Portret van een pleegzorgmedewerker: Stephanie

13 oktober 2021
Stephanie

In februari en maart kunnen jullie kennis maken met de gezichten van pleegzorg. We stellen enkele inhoudelijke en administratieve medewerkers aan jullie voor. Vandaag is het de beurt aan Stephanie, pleegzorgwerker. Benieuwd naar wat zij leuk en minder leuk vindt aan haar job? Lees dan zeker verder!

Een beetje twijfelend begint ze aan de fotoshoot en het interview. “Kan ik me nog bedenken?”, lacht ze. Maar snel komt de echte Stephanie boven, en vertelt ze honderduit over haar liefde voor pleegzorg.

Eind 2019 startte ze als pleegzorgbegeleider. Het was een impulsieve beslissing omdat ze nood had aan iets nieuws. Maar het bleek een job op haar lijf geschreven. “Elke dag is anders, en dat maakt het uitdagend. En dat is precies wat ik nodig heb.” Ze vindt het fijn dat ze kort bij de mensen kan staan. Sociaal contact is enorm belangrijk voor Stephanie. “Een goede pleegzorgbegeleider kijkt vooruit, samen met pleeggezinnen, pleegkinderen en ouders. Goed kunnen luisteren en stevig in je schoenen staan zijn ook onmisbare eigenschappen. Dat is dan ook de begeleider die ik wil zijn.”

Sommige dagen zijn mooi, andere dagen zijn minder mooi. Mensen teleurstellen, vindt ze bijvoorbeeld moeilijk. “Maar ik kan steeds bij mijn team terecht, ik bof echt met mijn collega’s.” Die collega’s trakteert ze dan ook elke ochtend op een vrolijke “goeiemorgen, vrienden!”.

Stephanie benoemt nog hoe bijzonder ze het vindt dat pleegouders van hun huis een thuis maken, voor een kind dat niet van hen is. “Dat vergt veel moed en een groot hart. Pleegouders zijn echt superhelden. En die superhelden zijn broodnodig.”

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.