Ga verder naar de inhoud

Portret van een pleegzorgmedewerker: Kris

13 oktober 2021
Kris

Maar liefst 150 pleegzorgmedewerkers telt onze organisatie inmiddels. Eén van hen is Kris, participatiemedewerker. Vandaag zetten we haar in de spotlights.

Kris, dat is onze participatiemadam, met 25 jaar ervaring binnen de jeugdhulpverlening op de teller! Zij coördineert de ontmoetingsgroepen voor kinderen, jongeren, ouders, pleegouders, pleeggrootouders en pleeggasten. En dat doet ze met hart en ziel: “in mijn privéleven heb ik zelf mogen ervaren wat de kracht is van groepsprocessen. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik dit nu ook binnen pleegzorg kan doen. Dat is echt 100% energie gevend”.

“Het doel van onze ontmoetingsgroepen is tweeledig”, legt Kris uit. “We willen samen met onze doelgroepen bepalen hoe de hulpverlening er uit moet zien. Dat is het stukje participatie.” Daarnaast is er ook het luik ‘ontmoeting’. “Het contact met lotgenoten kan heel helend, leerrijk en krachtig zijn.”, gaat ze verder. “Ik heb al heel mooie dingen zien gebeuren. Een pleegjongere die bij een workshop Poetry Slam mocht ontdekken hoe goed hij met woorden is bijvoorbeeld. Of een mama die andere ouders voorzichtig positief kan laten denken. Dat zijn juweeltjes.”

Wanneer je met Kris praat, merk je al snel waarom zij zo’n goede participatiemedewerker is. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Ze is spontaan, straalt vertrouwen uit en is een goede luisteraar. Zelf vindt ze het heel fijn om verbinding te creëren tussen mensen en op zoek te gaan naar het beste klimaat voor het functioneren van de groep. Ze heeft ook ballen aan haar lijf: “Als ik merk dat de dingen beter kunnen, ga ik niet rusten tot er iets mee gedaan wordt”. Zo ook met het traject ‘nazorg’. “Samen met alle doelgroepen hebben we in kaart gebracht wat we kunnen doen wanneer een pleegzorgsituatie afloopt. Ik ben er trots op dat we ook effectief iets teweeg hebben kunnen brengen in onze organisatie.”

Dat Kris graag komt werken, staat buiten kijf. Maar het allerleukste vindt ze toch het contact met de doelgroepen zelf. “Alle ontmoetingsgroepen zijn bijzonder hecht. Corona strooit wat roet in het eten, maar gewoonlijk wordt er héél veel geknuffeld. Er heerst een familiegevoel, dat is fijn.”

Andere interessante artikels

covid corona virus spuit
Nieuws

Vaccinatie COVID-19 voor 5- tot 11-jarige pleegkinderen

21 december 2021

Ook 5- tot 11-jarigen worden uitgenodigd voor vaccinatie tegen COVID-19. Dat beslisten de ministers van Volksgezondheid na het positief advies van de Hoge Gezondheidsraad.

Stem van de ouder foto Kleurrijk
Getuigenis

We hebben dit samen opgebouwd

17 december 2021

Kiran, de zoon van Stephanie, woonde een tijdje in een pleeggezin, maar is nu terug thuis. Stephanie blikt terug op de voorbije jaren.

Mockup v2
Nieuws

gratis pleegzorg-inpakpapier voor alle pleeggezinnen

16 december 2021

Op die manier kan je aan iedereen laten zien hoe plezant het is om je te laten inpakken door pleegzorg.