Ga verder naar de inhoud

Portret van een pleegzorgmedewerker: Hilde

13 oktober 2021
Hilde

In de rubriek #wieispleegzorg stellen we de gezichten van onze organisatie aan jullie voor. Dat zijn er ondertussen een heleboel: 150 maar liefst! Vandaag lees je het verhaal van Hilde, een van de vier vaste waardes aan het onthaal.

Als je al eens in ons hoofdgebouw in Genk bent geweest of al eens gebeld hebt naar ons algemeen nummer, is de kans groot dat je kennis hebt gemaakt met Hilde. Zij is één van de vier onthaalmedewerkers van Pleegzorg Limburg. Al 28 jaar werkt ze bij ons. Ze heeft bijna alle administratieve taken uitgevoerd in die 28 jaar, maar sinds een paar jaar heeft ze haar droomjob gevonden: het onthaal. “Dat is echt een droom voor mij, contact hebben met mensen is heel belangrijk en boeiend.” Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ze heel graag in de sociale sector werkt.

Je zal Hilde niet snel kunnen betrappen op een onvriendelijke uitspraak. “Empathie is voor mij heel belangrijk. Als er een boos telefoontje komt, is het belangrijk om niet te oordelen. Ik probeer mij altijd in de plaats van de beller te stellen en dan zou ik waarschijnlijk net hetzelfde doen.” Empathie staat ook voorop in het onthaalteam: “Ik werk in een heel leuk team met een heel fijne teamcoördinator die empathisch, begripvol en verbindend is.” Ook is er veel collegialiteit in dat onthaalteam, waarbij er altijd wel iemand zal inspringen indien een collega onverwacht afwezig is.

De fusie van Pleegzorg Limburg in 2014 voelde in eerste instantie vreemd aan voor Hilde. “Voor de fusie werkten we met 20 mensen samen, dat werden er na de fusie 60 en nu zijn we al met 150. Dat was wennen, maar wel heel fijn." Het houdt ook in dat ze nog meer mensen kan helpen en dat doet ze met veel plezier. Ze helpt aan het onthaal zowel de bezoekers als de collega’s verder. “De telefoon opnemen, mensen aan de balie helpen, zalen reserveren voor collega’s, vragen van bezorgde (pleeg)ouders of collega’s beantwoorden … het hoort er allemaal bij en dat maakt mijn job zo boeiend.”

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.