Ga verder naar de inhoud

Portret van een pleegzorgmedewerker: Hilde

13 oktober 2021
Hilde

In de rubriek #wieispleegzorg stellen we de gezichten van onze organisatie aan jullie voor. Dat zijn er ondertussen een heleboel: 150 maar liefst! Vandaag lees je het verhaal van Hilde, een van de vier vaste waardes aan het onthaal.

Als je al eens in ons hoofdgebouw in Genk bent geweest of al eens gebeld hebt naar ons algemeen nummer, is de kans groot dat je kennis hebt gemaakt met Hilde. Zij is één van de vier onthaalmedewerkers van Pleegzorg Limburg. Al 28 jaar werkt ze bij ons. Ze heeft bijna alle administratieve taken uitgevoerd in die 28 jaar, maar sinds een paar jaar heeft ze haar droomjob gevonden: het onthaal. “Dat is echt een droom voor mij, contact hebben met mensen is heel belangrijk en boeiend.” Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ze heel graag in de sociale sector werkt.

Je zal Hilde niet snel kunnen betrappen op een onvriendelijke uitspraak. “Empathie is voor mij heel belangrijk. Als er een boos telefoontje komt, is het belangrijk om niet te oordelen. Ik probeer mij altijd in de plaats van de beller te stellen en dan zou ik waarschijnlijk net hetzelfde doen.” Empathie staat ook voorop in het onthaalteam: “Ik werk in een heel leuk team met een heel fijne teamcoördinator die empathisch, begripvol en verbindend is.” Ook is er veel collegialiteit in dat onthaalteam, waarbij er altijd wel iemand zal inspringen indien een collega onverwacht afwezig is.

De fusie van Pleegzorg Limburg in 2014 voelde in eerste instantie vreemd aan voor Hilde. “Voor de fusie werkten we met 20 mensen samen, dat werden er na de fusie 60 en nu zijn we al met 150. Dat was wennen, maar wel heel fijn." Het houdt ook in dat ze nog meer mensen kan helpen en dat doet ze met veel plezier. Ze helpt aan het onthaal zowel de bezoekers als de collega’s verder. “De telefoon opnemen, mensen aan de balie helpen, zalen reserveren voor collega’s, vragen van bezorgde (pleeg)ouders of collega’s beantwoorden … het hoort er allemaal bij en dat maakt mijn job zo boeiend.”

Andere interessante artikels

covid corona virus spuit
Nieuws

Vaccinatie COVID-19 voor 5- tot 11-jarige pleegkinderen

21 december 2021

Ook 5- tot 11-jarigen worden uitgenodigd voor vaccinatie tegen COVID-19. Dat beslisten de ministers van Volksgezondheid na het positief advies van de Hoge Gezondheidsraad.

Stem van de ouder foto Kleurrijk
Getuigenis

We hebben dit samen opgebouwd

17 december 2021

Kiran, de zoon van Stephanie, woonde een tijdje in een pleeggezin, maar is nu terug thuis. Stephanie blikt terug op de voorbije jaren.

Mockup v2
Nieuws

gratis pleegzorg-inpakpapier voor alle pleeggezinnen

16 december 2021

Op die manier kan je aan iedereen laten zien hoe plezant het is om je te laten inpakken door pleegzorg.