Ga verder naar de inhoud

OLO-Rotonde vzw en Pleegzorg Provincie Antwerpen werken samen aan P&P

06 december 2021

Met het pilootproject ‘Partners in Parenting’ slaan Pleegzorg Provincie Antwerpen en OLO-Rotonde vzw in Brasschaat de handen in elkaar om kwetsbare kinderen een thuis te bieden. De twee jeugdhulporganisaties gaan samen op zoek naar gezinnen die kinderen met emotionele en gedragsproblemen willen opvangen.

Het OBC (observatie- en behandelingscentrum) van OLO-Rotonde vzw maakt deel uit van het Vlaamse proefproject ‘Partners in Parenting’. Het komt erop neer dat kinderen uit een leefgroep zo nu en dan eens kunnen neerstrijken in een ‘speelgezin’: om een nachtje te blijven slapen, samen op uitstap te gaan, of meer. Alles op maat van het kind én het speelgezin.OLO vzw p&p

24 februari om organiseren OLO vzw en Pleegzorg Provincie Antwerpen een infoavond in OLO vzw in Brasschaat.

Interesse? De infoavond is gratis, inschrijven is wel verplicht en kan hier.

P&P in Vlaanderen

Partners in Parenting (P&P) ontstond al meer dan 10 jaar geleden in Limburg, in MFC Bethanië. Sinds 2014 werkt Bethanië nauw samen met Pleegzorg. Vanaf eind 2021 start een proeftraject om P&P ook in de andere Vlaamse provincies uit te rollen.

Andere interessante artikels

P en p team jongere 1 3
Getuigenis

Partners in Parenting - Kamiel woont in een leefgroep en heeft een logeergezin

14 juli 2022

Kamiel woont al een hele tijd in Ten Dries, eigenlijk al sinds hij baby was. Nu gaat hij sinds twee jaar twee keer per maand naar het gezin van Veerle en Dirk.

P en p team jongere 2 3
Getuigenis

Partners in Parenting - Katriens leven in de voorziening en in haar pleeggezin

14 juli 2022

Katrien vertelt over haar pleeggezin en leefgroep

P en p team veerle 1
Getuigenis

Partners in Parenting - Veerle Baertsoen - de combinatie leefgroep en pleegzorg

14 juli 2022

We spraken met Veerle over de meerwaarde van het Project “Partners in Parenting voor de kinderen van VZW Jongerenzorg. Bij het project Partners in Parenting blijft niet alleen het bed in de leefgroep beschikbaar en kan de hulp van de leefgroep ingeschakeld worden, er wordt ook nog een stuk expertise van pleegzorg aan toegevoegd.