Ga verder naar de inhoud

OLO-Rotonde vzw en Pleegzorg Provincie Antwerpen werken samen aan P&P

06 december 2021

Met het pilootproject ‘Partners in Parenting’ slaan Pleegzorg Provincie Antwerpen en OLO-Rotonde vzw in Brasschaat de handen in elkaar om kwetsbare kinderen een thuis te bieden. De twee jeugdhulporganisaties gaan samen op zoek naar gezinnen die kinderen met emotionele en gedragsproblemen willen opvangen.

Het OBC (observatie- en behandelingscentrum) van OLO-Rotonde vzw maakt deel uit van het Vlaamse proefproject ‘Partners in Parenting’. Het komt erop neer dat kinderen uit een leefgroep zo nu en dan eens kunnen neerstrijken in een ‘speelgezin’: om een nachtje te blijven slapen, samen op uitstap te gaan, of meer. Alles op maat van het kind én het speelgezin.OLO vzw p&p

24 februari om organiseren OLO vzw en Pleegzorg Provincie Antwerpen een infoavond in OLO vzw in Brasschaat.

Interesse? De infoavond is gratis, inschrijven is wel verplicht en kan hier.

P&P in Vlaanderen

Partners in Parenting (P&P) ontstond al meer dan 10 jaar geleden in Limburg, in MFC Bethanië. Sinds 2014 werkt Bethanië nauw samen met Pleegzorg. Vanaf eind 2021 start een proeftraject om P&P ook in de andere Vlaamse provincies uit te rollen.

Andere interessante artikels

kind dromen
Nieuws

Waar dromen pleegkinderen van?

14 maart 2023

Pleegkinderen en pleeggasten hebben kleine en grote dromen, net als iedereen. Pleeggezinnen helpen die kleine en grote dromen van kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek waar te maken. Maar af en toe zijn die dromen net iets te groot om binnen het pleeggezin gerealiseerd te worden. Naar die dromen gaat Pleegzorg Vlaanderen nu op zoek om te kijken of we ze samen met jullie kunnen realiseren.

Image00008
Nieuws

Pleegzorg en kinderopvang

11 januari 2023

Al geruime tijd en met regelmaat signaleert cliëntenorganisatie Pleegzorg Vlaanderen de moeilijkheden die pleegzorgers ervaren bij het zoeken naar een plekje voor hun jonge pleegkind in de kinderopvang. De provinciale pleegzorgdiensten rapporteerden aan het Agentschap Opgroeien dat kandidaat-pleegouders tijdens gesprekken vaker aangeven om die reden niet te opteren voor de leeftijdscategorie 0 tot 2 jaar.

Pleegzorgvergoeding en stijgende kosten voor het levensonderhoud
Nieuws

Pleegzorgvergoeding en stijgende kosten voor het levensonderhoud

21 december 2022

De voorbije dagen ontvingen we enkele vragen van pleegzorgers over de indexering van de dagvergoedingen binnen pleegzorg. De aanleiding was de aankondiging van de Nederlandse regering dat zij de dagvergoeding vanaf 1 januari 2023 met 14,3 procent optrekt.