Ga verder naar de inhoud

OLO vzw en Pleegzorg Provincie Antwerpen werken samen aan P&P

06 december 2021

Met het pilootproject ‘Partners in Parenting’ slaan Pleegzorg Provincie Antwerpen en OLO vzw in Brasschaat de handen in elkaar om kwetsbare kinderen een thuis te bieden. De twee jeugdhulporganisaties gaan samen op zoek naar gezinnen die kinderen met emotionele en gedragsproblemen willen opvangen.

Het OBC (observatie- en behandelingscentrum) van OLO vzw maakt deel uit van het Vlaamse proefproject ‘Partners in Parenting’. Het komt erop neer dat kinderen uit een leefgroep zo nu en dan eens kunnen neerstrijken in een ‘speelgezin’: om een nachtje te blijven slapen, samen op uitstap te gaan, of meer. Alles op maat van het kind én het speelgezin.OLO vzw p&p

Eind februari om organiseren OLO vzw en Pleegzorg Provincie Antwerpen een infoavond in OLO vzw in Brasschaat.

Interesse? De infoavond is gratis, inschrijven is wel verplicht en kan vanaf de datum vastligt.

P&P in Vlaanderen

Partners in Parenting (P&P) ontstond al meer dan 10 jaar geleden in Limburg, in MFC Bethanië. Sinds 2014 werkt Bethanië nauw samen met Pleegzorg. Vanaf eind 2021 start een proeftraject om P&P ook in de andere Vlaamse provincies uit te rollen.

Andere interessante artikels

covid corona virus spuit
Nieuws

Vaccinatie COVID-19 voor 5- tot 11-jarige pleegkinderen

21 december 2021

Ook 5- tot 11-jarigen worden uitgenodigd voor vaccinatie tegen COVID-19. Dat beslisten de ministers van Volksgezondheid na het positief advies van de Hoge Gezondheidsraad.

Stem van de ouder foto Kleurrijk
Getuigenis

We hebben dit samen opgebouwd

17 december 2021

Kiran, de zoon van Stephanie, woonde een tijdje in een pleeggezin, maar is nu terug thuis. Stephanie blikt terug op de voorbije jaren.

Mockup v2
Nieuws

gratis pleegzorg-inpakpapier voor alle pleeggezinnen

16 december 2021

Op die manier kan je aan iedereen laten zien hoe plezant het is om je te laten inpakken door pleegzorg.