Ga verder naar de inhoud

Make Belgium Great Again

17 november 2019

Heb jij ook zo geboeid zitten kijken naar de aflevering van Make Belgium Great Again over pleegzorg?

IMG 20191113 104802

Hebben de getuigenissen van Dylano en zijn pleegouders, Elodie Ouédraogo en zovele anderen jou aan het denken gezet? En vraag je je af wat jij of jouw gezin kan betekenen voor de 980 pleegkinderen en -jongeren die op de wachtlijst staan?

Dan hebben we goed nieuws voor jou! Want op zaterdag 23 november organiseren we samen met Make Belgium Great Again een grote Pleegdag. Dan krijg je alle informatie die je zoekt en kan je alle vragen stellen waar je nu mee zit. De Pleegdag vindt plaats op maar liefst vijf verschillende locaties: Torhout, Gent, Antwerpen, Genk en Leuven. Inschrijven doe je op www.pleegdag.be.

Lukt het niet om er op 23 november bij te zijn? Dan is de kans natuurlijk niet verkeken. We blijven op zoek naar pleeggezinnen! De pleegzorgdiensten organiseren regelmatig infosessies. Check daarvoor onze kalender en schrijf je in voor een sessie in jouw provincie.

Meer info?

Of wil je misschien eerst nog wat meer informatie over pleegzorg? Wist je trouwens al dat pleegzorg er niet alleen is om een warm plekje te vinden voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek? Hier op onze website ben je op het juiste adres en kan je alles eens rustig nalezen.

En wist je dat je ook een gratis infopakket kan aanvragen?

Andere interessante artikels

P en p team jongere 1 3
Getuigenis

Partners in Parenting - Kamiel woont in een leefgroep en heeft een logeergezin

14 juli 2022

Kamiel woont al een hele tijd in Ten Dries, eigenlijk al sinds hij baby was. Nu gaat hij sinds twee jaar twee keer per maand naar het gezin van Veerle en Dirk.

P en p team jongere 2 3
Getuigenis

Partners in Parenting - Katriens leven in de voorziening en in haar pleeggezin

14 juli 2022

Katrien vertelt over haar pleeggezin en leefgroep

P en p team veerle 1
Getuigenis

Partners in Parenting - Veerle Baertsoen - de combinatie leefgroep en pleegzorg

14 juli 2022

We spraken met Veerle over de meerwaarde van het Project “Partners in Parenting voor de kinderen van VZW Jongerenzorg. Bij het project Partners in Parenting blijft niet alleen het bed in de leefgroep beschikbaar en kan de hulp van de leefgroep ingeschakeld worden, er wordt ook nog een stuk expertise van pleegzorg aan toegevoegd.