Ga verder naar de inhoud

Make Belgium Great Again

17 november 2019

Heb jij ook zo geboeid zitten kijken naar de aflevering van Make Belgium Great Again over pleegzorg?

IMG 20191113 104802

Hebben de getuigenissen van Dylano en zijn pleegouders, Elodie Ouédraogo en zovele anderen jou aan het denken gezet? En vraag je je af wat jij of jouw gezin kan betekenen voor de 980 pleegkinderen en -jongeren die op de wachtlijst staan?

Dan hebben we goed nieuws voor jou! Want op zaterdag 23 november organiseren we samen met Make Belgium Great Again een grote Pleegdag. Dan krijg je alle informatie die je zoekt en kan je alle vragen stellen waar je nu mee zit. De Pleegdag vindt plaats op maar liefst vijf verschillende locaties: Torhout, Gent, Antwerpen, Genk en Leuven. Inschrijven doe je op www.pleegdag.be.

Lukt het niet om er op 23 november bij te zijn? Dan is de kans natuurlijk niet verkeken. We blijven op zoek naar pleeggezinnen! De pleegzorgdiensten organiseren regelmatig infosessies. Check daarvoor onze kalender en schrijf je in voor een sessie in jouw provincie.

Meer info?

Of wil je misschien eerst nog wat meer informatie over pleegzorg? Wist je trouwens al dat pleegzorg er niet alleen is om een warm plekje te vinden voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek? Hier op onze website ben je op het juiste adres en kan je alles eens rustig nalezen.

En wist je dat je ook een gratis infopakket kan aanvragen?

Andere interessante artikels

Spaarpotje
Nieuws

Spaarrekening BNP Paribas Fortis

25 augustus 2023

Heel wat pleegjongeren ontvingen de voorbije weken een brief van BNP Paribas Fortis over een spaarrekening bij die bank. Pleegzorg Vlaanderen nam contact op met de bank om dit uit te zoeken. Blijkbaar is er tijdens een update van het systeem bij de bank iets verkeerd gelopen was en is er verkeerde informatie uitgestuurd.

Grandpa
Getuigenis

Het verhaal van Wim

12 juli 2023

Toen Wim 16 jaar geleden ernstig ziek werd, kwam hij tot het besef niet alleen binnen zijn job, maar ook daarbuiten zorg te willen dragen voor kinderen. 3 pleegkinderen later deelt hij zijn ervaring werpt hij een blik terug op zijn traject bij pleegzorg.

Welkom Dina & Tom!
Getuigenis

Welkom Dina & Tom!

15 juni 2023
In maart stelden we onze nieuwe pleegzorgambassadeurs voor. Dina Tersago en Tom De Cock nemen de fakkel over van Bart van Avermaet en…