Ga verder naar de inhoud

Make Belgium Great Again

17 november 2019

Heb jij ook zo geboeid zitten kijken naar de aflevering van Make Belgium Great Again over pleegzorg?

IMG 20191113 104802

Hebben de getuigenissen van Dylano en zijn pleegouders, Elodie Ouédraogo en zovele anderen jou aan het denken gezet? En vraag je je af wat jij of jouw gezin kan betekenen voor de 980 pleegkinderen en -jongeren die op de wachtlijst staan?

Dan hebben we goed nieuws voor jou! Want op zaterdag 23 november organiseren we samen met Make Belgium Great Again een grote Pleegdag. Dan krijg je alle informatie die je zoekt en kan je alle vragen stellen waar je nu mee zit. De Pleegdag vindt plaats op maar liefst vijf verschillende locaties: Torhout, Gent, Antwerpen, Genk en Leuven. Inschrijven doe je op www.pleegdag.be.

Lukt het niet om er op 23 november bij te zijn? Dan is de kans natuurlijk niet verkeken. We blijven op zoek naar pleeggezinnen! De pleegzorgdiensten organiseren regelmatig infosessies. Check daarvoor onze kalender en schrijf je in voor een sessie in jouw provincie.

Meer info?

Of wil je misschien eerst nog wat meer informatie over pleegzorg? Wist je trouwens al dat pleegzorg er niet alleen is om een warm plekje te vinden voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek? Hier op onze website ben je op het juiste adres en kan je alles eens rustig nalezen.

En wist je dat je ook een gratis infopakket kan aanvragen?

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.