Ga verder naar de inhoud

Fara lanceert Keuzehulp Ongewenst Zwanger

27 januari 2022

Als je ongepland, ongewenst of ongehuwd zwanger bent, dan heb je verschillende mogelijkheden. Fara vzw lanceert de online Keuzehulp ongewenst zwanger.

Fara keuzehulp

Fara vzw is een organisatie die luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes.

Zonet lanceerde de organisatie de nieuwe Keuzehulp Ongepland Zwanger. Deze online tool biedt houvast als iemand ongepland of ongewenst zwanger is en niet weet wat doen. Je vindt er o.a. betrouwbare informatie, verdiepende opdrachten en waar je naartoe kan voor hulp. De keuzehulp is gratis, meertalig, altijd bereikbaar en anoniem.

Pleegzorg wordt er aangereikt als één van de mogelijkheden. Want in zo’n situaties kan pleegzorg heel verschillende soorten van ondersteuning bieden. Dit kan gaan van bijvoorbeeld een weekend in de maand, een paar maanden voltijds tot een veel langere periode. Zo kan iemand stilaan groeien in de rol als ouder.
De optie van pleegzorg kan geruststellend werken voor mensen die hun zwangerschap graag behouden, maar twijfelen of ze het wel zullen aankunnen.

Andere interessante artikels

ouder kinderen vliegeren
Nieuws

Nieuwe toolkit: Ouders in Pleegzorg

29 april 2022

Ouders hebben vaak veel vragen als de piste Pleegzorg op tafel ligt. Voor hulpverleners is het niet altijd evident om hier een antwoord op te geven. Daarom ontwikkelden we een pakket om ouders én hulpverleners beter te informeren over pleegzorg.

Fietsactie campagnebeeld
Nieuws

De Ronde van Pleegzorg Vlaanderen

29 maart 2022

Op woensdag 30 maart, aan de vooravond van de 'echte' Ronde van Vlaanderen, openen we 50 fietsroutes om pleegzorg in de kijker te zetten. Pleegzorg Vlaanderen is altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. En jij kan hier mee helpen! Fiets met ons mee en help zo pleegzorg in de kijker te zetten.

papa kind bouwen huis
Getuigenis

Een gASStgezin maakt het verschil

15 maart 2022

Om onze overtuiging dat "gASStvrij hét verschil kan maken" kracht bij te zetten, willen wij jullie de getuigenis van Isabelle en Philip niet onthouden.