Ga verder naar de inhoud

Fara lanceert Keuzehulp Ongewenst Zwanger

27 januari 2022

Als je ongepland, ongewenst of ongehuwd zwanger bent, dan heb je verschillende mogelijkheden. Fara vzw lanceert de online Keuzehulp ongewenst zwanger.

Fara keuzehulp

Fara vzw is een organisatie die luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes.

Zonet lanceerde de organisatie de nieuwe Keuzehulp Ongepland Zwanger. Deze online tool biedt houvast als iemand ongepland of ongewenst zwanger is en niet weet wat doen. Je vindt er o.a. betrouwbare informatie, verdiepende opdrachten en waar je naartoe kan voor hulp. De keuzehulp is gratis, meertalig, altijd bereikbaar en anoniem.

Pleegzorg wordt er aangereikt als één van de mogelijkheden. Want in zo’n situaties kan pleegzorg heel verschillende soorten van ondersteuning bieden. Dit kan gaan van bijvoorbeeld een weekend in de maand, een paar maanden voltijds tot een veel langere periode. Zo kan iemand stilaan groeien in de rol als ouder.
De optie van pleegzorg kan geruststellend werken voor mensen die hun zwangerschap graag behouden, maar twijfelen of ze het wel zullen aankunnen.

Andere interessante artikels

kind dromen
Nieuws

Waar dromen pleegkinderen van?

14 maart 2023

Pleegkinderen en pleeggasten hebben kleine en grote dromen, net als iedereen. Pleeggezinnen helpen die kleine en grote dromen van kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek waar te maken. Maar af en toe zijn die dromen net iets te groot om binnen het pleeggezin gerealiseerd te worden. Naar die dromen gaat Pleegzorg Vlaanderen nu op zoek om te kijken of we ze samen met jullie kunnen realiseren.

Image00008
Nieuws

Pleegzorg en kinderopvang

11 januari 2023

Al geruime tijd en met regelmaat signaleert cliëntenorganisatie Pleegzorg Vlaanderen de moeilijkheden die pleegzorgers ervaren bij het zoeken naar een plekje voor hun jonge pleegkind in de kinderopvang. De provinciale pleegzorgdiensten rapporteerden aan het Agentschap Opgroeien dat kandidaat-pleegouders tijdens gesprekken vaker aangeven om die reden niet te opteren voor de leeftijdscategorie 0 tot 2 jaar.

Pleegzorgvergoeding en stijgende kosten voor het levensonderhoud
Nieuws

Pleegzorgvergoeding en stijgende kosten voor het levensonderhoud

21 december 2022

De voorbije dagen ontvingen we enkele vragen van pleegzorgers over de indexering van de dagvergoedingen binnen pleegzorg. De aanleiding was de aankondiging van de Nederlandse regering dat zij de dagvergoeding vanaf 1 januari 2023 met 14,3 procent optrekt.