Ga verder naar de inhoud

Eerste week stage bij pleegzorg

20 december 2022

Ik ben overdonderd, geraakt, dankbaar, enthousiast, verward, gelukkig, nieuwsgierig… na mijn eerste week stage bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen.

Dit is nog maar een kleine opsomming van de emoties die ik gevoeld heb op mijn eerste stagedagen. Even wat meer duiding.

Michael fenton 0 ZQ8voj H Nuc unsplash

Ik ben overdonderd door alle informatie die op me afkomt. Veel dossiers lijken voor mij een spinnenweb waarin er enorm veel mensen met elkaar verbonden zijn en een invloed op elkaar uitoefenen.

Ik ben geraakt door de rugzak die jonge kinderen reeds met zich meedragen.

Ik ben dankbaar voor het warme nest waarin ik zelf ben opgegroeid. Veel kinderen en jongeren krijgen hier jammer genoeg de kans niet toe om zich op die manier te mogen ontplooien.

Ik ben enthousiast omdat ik het heel boeiend vind om te proeven van alles wat met pleegzorg te maken heeft.

Ik ben verward omdat ik het soms niet goed kan vatten wat voor onrecht er sommige kinderen wordt aangedaan.

Ik ben gelukkig omdat deze nieuwe ervaringen mij echt kracht geven en ik ’s ochtends met een glimlach vertrek naar mijn stage.

Ik ben nieuwsgierig naar wat er mij deze stageperiode nog te wachten staat!

Ik ben terecht gekomen in een tof team waar al mijn emoties zeker een plaats kunnen krijgen en er daarnaast heel wat gelachen wordt, waardoor de zwaarte van de verhalen toch wat wordt verlicht.

Stagiair Sarah

Andere interessante artikels

kind dromen
Nieuws

Waar dromen pleegkinderen van?

14 maart 2023

Pleegkinderen en pleeggasten hebben kleine en grote dromen, net als iedereen. Pleeggezinnen helpen die kleine en grote dromen van kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek waar te maken. Maar af en toe zijn die dromen net iets te groot om binnen het pleeggezin gerealiseerd te worden. Naar die dromen gaat Pleegzorg Vlaanderen nu op zoek om te kijken of we ze samen met jullie kunnen realiseren.

Image00008
Nieuws

Pleegzorg en kinderopvang

11 januari 2023

Al geruime tijd en met regelmaat signaleert cliëntenorganisatie Pleegzorg Vlaanderen de moeilijkheden die pleegzorgers ervaren bij het zoeken naar een plekje voor hun jonge pleegkind in de kinderopvang. De provinciale pleegzorgdiensten rapporteerden aan het Agentschap Opgroeien dat kandidaat-pleegouders tijdens gesprekken vaker aangeven om die reden niet te opteren voor de leeftijdscategorie 0 tot 2 jaar.

Pleegzorgvergoeding en stijgende kosten voor het levensonderhoud
Nieuws

Pleegzorgvergoeding en stijgende kosten voor het levensonderhoud

21 december 2022

De voorbije dagen ontvingen we enkele vragen van pleegzorgers over de indexering van de dagvergoedingen binnen pleegzorg. De aanleiding was de aankondiging van de Nederlandse regering dat zij de dagvergoeding vanaf 1 januari 2023 met 14,3 procent optrekt.