Ga verder naar de inhoud

Eerste week stage bij pleegzorg

20 december 2022

Ik ben overdonderd, geraakt, dankbaar, enthousiast, verward, gelukkig, nieuwsgierig… na mijn eerste week stage bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen.

Dit is nog maar een kleine opsomming van de emoties die ik gevoeld heb op mijn eerste stagedagen. Even wat meer duiding.

Michael fenton 0 ZQ8voj H Nuc unsplash

Ik ben overdonderd door alle informatie die op me afkomt. Veel dossiers lijken voor mij een spinnenweb waarin er enorm veel mensen met elkaar verbonden zijn en een invloed op elkaar uitoefenen.

Ik ben geraakt door de rugzak die jonge kinderen reeds met zich meedragen.

Ik ben dankbaar voor het warme nest waarin ik zelf ben opgegroeid. Veel kinderen en jongeren krijgen hier jammer genoeg de kans niet toe om zich op die manier te mogen ontplooien.

Ik ben enthousiast omdat ik het heel boeiend vind om te proeven van alles wat met pleegzorg te maken heeft.

Ik ben verward omdat ik het soms niet goed kan vatten wat voor onrecht er sommige kinderen wordt aangedaan.

Ik ben gelukkig omdat deze nieuwe ervaringen mij echt kracht geven en ik ’s ochtends met een glimlach vertrek naar mijn stage.

Ik ben nieuwsgierig naar wat er mij deze stageperiode nog te wachten staat!

Ik ben terecht gekomen in een tof team waar al mijn emoties zeker een plaats kunnen krijgen en er daarnaast heel wat gelachen wordt, waardoor de zwaarte van de verhalen toch wat wordt verlicht.

Stagiair Sarah

Andere interessante artikels

Babbel bus
Nieuws

Steun De Babbel Bus

24 november 2023

Via De Warmste Week zamelen we geld in voor De Babbel Bus: een mobiele therapieruimte voor pleegkinderen die het moeilijk hebben.

PHOTO 2023 08 21 15 43 40

Een dag op ons eerste kampje sensomotoriek

13 september 2023

Deze zomer organiseerden we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen twee kampen, specifiek gericht op jonge kinderen met traumatische- en verlieservaringen. Aan de hand van sensomotorisch werk reikten we kinderen handvaten aan om niet langer overspoeld te worden door gewaarwordingen en emoties die associaties met het verleden met zich mee brengen.

We beleven dag één mee met een pleegkind die aan het kamp deelnam.

Spaarpotje
Nieuws

Spaarrekening BNP Paribas Fortis

25 augustus 2023

Heel wat pleegjongeren ontvingen de voorbije weken een brief van BNP Paribas Fortis over een spaarrekening bij die bank. Pleegzorg Vlaanderen nam contact op met de bank om dit uit te zoeken. Blijkbaar is er tijdens een update van het systeem bij de bank iets verkeerd gelopen was en is er verkeerde informatie uitgestuurd.