Ga verder naar de inhoud

Eerste week stage bij pleegzorg

20 december 2022

Ik ben overdonderd, geraakt, dankbaar, enthousiast, verward, gelukkig, nieuwsgierig… na mijn eerste week stage bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen.

Dit is nog maar een kleine opsomming van de emoties die ik gevoeld heb op mijn eerste stagedagen. Even wat meer duiding.

Michael fenton 0 ZQ8voj H Nuc unsplash

Ik ben overdonderd door alle informatie die op me afkomt. Veel dossiers lijken voor mij een spinnenweb waarin er enorm veel mensen met elkaar verbonden zijn en een invloed op elkaar uitoefenen.

Ik ben geraakt door de rugzak die jonge kinderen reeds met zich meedragen.

Ik ben dankbaar voor het warme nest waarin ik zelf ben opgegroeid. Veel kinderen en jongeren krijgen hier jammer genoeg de kans niet toe om zich op die manier te mogen ontplooien.

Ik ben enthousiast omdat ik het heel boeiend vind om te proeven van alles wat met pleegzorg te maken heeft.

Ik ben verward omdat ik het soms niet goed kan vatten wat voor onrecht er sommige kinderen wordt aangedaan.

Ik ben gelukkig omdat deze nieuwe ervaringen mij echt kracht geven en ik ’s ochtends met een glimlach vertrek naar mijn stage.

Ik ben nieuwsgierig naar wat er mij deze stageperiode nog te wachten staat!

Ik ben terecht gekomen in een tof team waar al mijn emoties zeker een plaats kunnen krijgen en er daarnaast heel wat gelachen wordt, waardoor de zwaarte van de verhalen toch wat wordt verlicht.

Stagiair Sarah

Andere interessante artikels

P15 Pleegzorgpluim foto1
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Gitte & Cato!

2 mei 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg_Nala
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024

Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of gevleugelde metgezel en dat heeft zo zijn voordelen. Als levende wezens met behoeftes en gevoelens, bestrijden ze eenzaamheid, zorgen ze voor gezelligheid en hebben ze ook een positieve invloed op de ontwikkeling van onze (pleeg)kinderen. Drie pleeggezinnen getuigen over de rol die hun huisdier in hun leven vervult en over de (positieve) impact van hun trouwe metgezel.