Ga verder naar de inhoud

Een duik in een pleegzorgbad

07 juli 2022

Op woensdag 6 juli sprongen pleegouders, pleegkinderen, pleegbroers, pleegzussen en vriendjes in een pleegzorgbad. Dat deden ze samen met acteurs en tv-makers Thomas De Smet en Héritier Tipo. Zo gaven ze het startschot van de campagne ‘Een duik in een pleegzorgbad’, waarmee Pleegzorg Vlaanderen tijdens de zomermaanden op zoek gaat naar nieuwe pleeggezinnen.

Zwembad thomas héritier plons

Als acteurs en tv-presentatoren zijn Thomas en Héritier vooral bekend bij kinderen. Thomas speelde bijvoorbeeld mee in de jeugdreeks De Hoppers en hij was onder andere te zien in Thuis en Loslopend wild. De Brusselse Héritier zingt, danst en acteert. Hij speelt mee in de film Bittersweet Sixteen van Jan Verheyen.

De jonge acteurs/televisiemakers weten uit eigen ervaring hoe spannend het is om een sprong in een nieuw avontuur te wagen. Met hun aanwezigheid tijdens de Grote Pleegzorgplons willen Thomas en Héritier alle pleegkinderen in Vlaanderen een hart onder de riem steken.

Héritier Tipo: “Voor mij is het zo belangrijk om deel te nemen aan de lancering van dit prachtig initiatief. Every kid deserves love and happiness!”

Dat het niet eenvoudig is om in een pleeggezin te gaan wonen, vertelt ook pleegjongere Nora (17 jaar): “Ik had veertien jaar lang bij mijn mama gewoond. Daar mocht ik doen en laten wat ik wilde. Bij mijn pleegouders Petra en Tom was dat totaal anders. Opeens moest ik iedere dag naar huis komen na school. In het begin moest ik me dan ook wat aanpassen, maar achteraf bleek dat die extra sturing exact was wat ik nodig had. Petra en Tom geven me een plek waar ik kan thuiskomen, waar ik me op mijn gemak voel en durf te zeggen wat ik denk.”

Pleegzorgplons zwembad

Samen met zwembaden

Deze zomer werkt Pleegzorg samen met bijna 70 zwembaden, verspreid over heel Vlaanderen, om pleegzorg in de kijker te zetten. Daarvoor kregen zij een make-over met stickers, posters, banners, strandstoelen ... Zo maken we samen pleegzorg beter bekend en kunnen we hopelijk nieuwe kandidaat-pleeggezinnen vinden.

Meer weten over pleegzorg?

Wil je meer weten over pleegzorg? Ben je benieuwd naar de verschillende vormen van pleegzorg? Vraag dan zeker een gratis infopakket aan of schrijf je in voor een infosessie in jouw buurt.

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.