Ga verder naar de inhoud

Een duik in een pleegzorgbad

07 juli 2022

Op woensdag 6 juli sprongen pleegouders, pleegkinderen, pleegbroers, pleegzussen en vriendjes in een pleegzorgbad. Dat deden ze samen met acteurs en tv-makers Thomas De Smet en Héritier Tipo. Zo gaven ze het startschot van de campagne ‘Een duik in een pleegzorgbad’, waarmee Pleegzorg Vlaanderen tijdens de zomermaanden op zoek gaat naar nieuwe pleeggezinnen.

Zwembad thomas héritier plons

Als acteurs en tv-presentatoren zijn Thomas en Héritier vooral bekend bij kinderen. Thomas speelde bijvoorbeeld mee in de jeugdreeks De Hoppers en hij was onder andere te zien in Thuis en Loslopend wild. De Brusselse Héritier zingt, danst en acteert. Hij speelt mee in de film Bittersweet Sixteen van Jan Verheyen.

De jonge acteurs/televisiemakers weten uit eigen ervaring hoe spannend het is om een sprong in een nieuw avontuur te wagen. Met hun aanwezigheid tijdens de Grote Pleegzorgplons willen Thomas en Héritier alle pleegkinderen in Vlaanderen een hart onder de riem steken.

Héritier Tipo: “Voor mij is het zo belangrijk om deel te nemen aan de lancering van dit prachtig initiatief. Every kid deserves love and happiness!”

Dat het niet eenvoudig is om in een pleeggezin te gaan wonen, vertelt ook pleegjongere Nora (17 jaar): “Ik had veertien jaar lang bij mijn mama gewoond. Daar mocht ik doen en laten wat ik wilde. Bij mijn pleegouders Petra en Tom was dat totaal anders. Opeens moest ik iedere dag naar huis komen na school. In het begin moest ik me dan ook wat aanpassen, maar achteraf bleek dat die extra sturing exact was wat ik nodig had. Petra en Tom geven me een plek waar ik kan thuiskomen, waar ik me op mijn gemak voel en durf te zeggen wat ik denk.”

Pleegzorgplons zwembad

Samen met zwembaden

Deze zomer werkt Pleegzorg samen met bijna 70 zwembaden, verspreid over heel Vlaanderen, om pleegzorg in de kijker te zetten. Daarvoor kregen zij een make-over met stickers, posters, banners, strandstoelen ... Zo maken we samen pleegzorg beter bekend en kunnen we hopelijk nieuwe kandidaat-pleeggezinnen vinden.

Meer weten over pleegzorg?

Wil je meer weten over pleegzorg? Ben je benieuwd naar de verschillende vormen van pleegzorg? Vraag dan zeker een gratis infopakket aan of schrijf je in voor een infosessie in jouw buurt.

Andere interessante artikels

P en p team jongere 1 3
Getuigenis

Partners in Parenting - Kamiel woont in een leefgroep en heeft een logeergezin

14 juli 2022

Kamiel woont al een hele tijd in Ten Dries, eigenlijk al sinds hij baby was. Nu gaat hij sinds twee jaar twee keer per maand naar het gezin van Veerle en Dirk.

P en p team jongere 2 3
Getuigenis

Partners in Parenting - Katriens leven in de voorziening en in haar pleeggezin

14 juli 2022

Katrien vertelt over haar pleeggezin en leefgroep

P en p team veerle 1
Getuigenis

Partners in Parenting - Veerle Baertsoen - de combinatie leefgroep en pleegzorg

14 juli 2022

We spraken met Veerle over de meerwaarde van het Project “Partners in Parenting voor de kinderen van VZW Jongerenzorg. Bij het project Partners in Parenting blijft niet alleen het bed in de leefgroep beschikbaar en kan de hulp van de leefgroep ingeschakeld worden, er wordt ook nog een stuk expertise van pleegzorg aan toegevoegd.