Ga verder naar de inhoud

Waar dromen pleegkinderen van?

14 maart 2023

Pleegkinderen en pleeggasten hebben kleine en grote dromen, net als iedereen. Pleeggezinnen helpen die kleine en grote dromen van kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek waar te maken. Maar af en toe zijn die dromen nét iets te groot om binnen het pleeggezin gerealiseerd te worden. Misschien kunnen wij wel helpen?

Pexels willsantt 2026960

Waarom?

Sommige kinderen wonen bij hun mama en papa, anderen wonen bij een van de twee. Nog anderen wonen een tijdje in een ander gezin. Een pleeggezin. Ook volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek wonen soms in een ander gezin. Dat noemen we een gastgezin.

Pleegzorg Vlaanderen is ervan overtuigd dat iedereen een warme thuis verdient waar dromen nagejaagd kunnen worden. Door pleegkinderen hun dromen waar te maken, zetten we pleegzorg in de kijker en geven we pleegkinderen een gezicht. En dat doen we op die manier ook onrechtstreeks voor de 1000 kinderen op onze wachtlijst. Want elk kind telt.

Ben jij een pleeggezin?

Zet je dan even samen met je pleegkind- of gast en laat ons weten waar ervan gedroomd wordt! Dat doe je via onderstaand formulier. Wie weet kunnen wij helpen om die zotte droom waar te maken?

kind dromen
kind dromen

(Nog) geen pleeggezin? Ook jij kan helpen!

Binnenkort weten we waar pleegkinderen van dromen, en dan kunnen we àlle hulp gebruiken om deze dromen waar te maken. We gaan jullie hulp inschakelen via sociale media. Aarzel dus niet om onze oproepen om dromen waar te maken te verspreiden binnen jouw netwerk. Ken jij het geknipte bedrijf, merk of organisatie waar we kunnen aankloppen om een droom waar te maken? Tag ze dan of stuur ze een bericht om ons te helpen!

Of misschien wil jij wel pleeggezin worden om de kleine en grote dromen van een kind op onze wachtlijst te helpen realiseren? Schrijf je dan in voor een infosessie via onze activiteitenkalender of vraag een infopakket aan.

Andere interessante artikels

Spaarpotje
Nieuws

Spaarrekening BNP Paribas Fortis

25 augustus 2023

Heel wat pleegjongeren ontvingen de voorbije weken een brief van BNP Paribas Fortis over een spaarrekening bij die bank. Pleegzorg Vlaanderen nam contact op met de bank om dit uit te zoeken. Blijkbaar is er tijdens een update van het systeem bij de bank iets verkeerd gelopen was en is er verkeerde informatie uitgestuurd.

Grandpa
Getuigenis

Het verhaal van Wim

12 juli 2023

Toen Wim 16 jaar geleden ernstig ziek werd, kwam hij tot het besef niet alleen binnen zijn job, maar ook daarbuiten zorg te willen dragen voor kinderen. 3 pleegkinderen later deelt hij zijn ervaring werpt hij een blik terug op zijn traject bij pleegzorg.

Welkom Dina & Tom!
Getuigenis

Welkom Dina & Tom!

15 juni 2023
In maart stelden we onze nieuwe pleegzorgambassadeurs voor. Dina Tersago en Tom De Cock nemen de fakkel over van Bart van Avermaet en…