Ga verder naar de inhoud

Waar dromen pleegkinderen van?

14 maart 2023

Pleegkinderen en pleeggasten hebben kleine en grote dromen, net als iedereen. Pleeggezinnen helpen die kleine en grote dromen van kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek waar te maken. Maar af en toe zijn die dromen nét iets te groot om binnen het pleeggezin gerealiseerd te worden. Misschien kunnen wij wel helpen?

Pexels willsantt 2026960

Waarom?

Sommige kinderen wonen bij hun mama en papa, anderen wonen bij een van de twee. Nog anderen wonen een tijdje in een ander gezin. Een pleeggezin. Ook volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek wonen soms in een ander gezin. Dat noemen we een gastgezin.

Pleegzorg Vlaanderen is ervan overtuigd dat iedereen een warme thuis verdient waar dromen nagejaagd kunnen worden. Door pleegkinderen hun dromen waar te maken, zetten we pleegzorg in de kijker en geven we pleegkinderen een gezicht. En dat doen we op die manier ook onrechtstreeks voor de 1000 kinderen op onze wachtlijst. Want elk kind telt.

Ben jij een pleeggezin?

Zet je dan even samen met je pleegkind- of gast en laat ons weten waar ervan gedroomd wordt! Dat doe je via onderstaand formulier. Wie weet kunnen wij helpen om die zotte droom waar te maken?

kind dromen
kind dromen

(Nog) geen pleeggezin? Ook jij kan helpen!

Binnenkort weten we waar pleegkinderen van dromen, en dan kunnen we àlle hulp gebruiken om deze dromen waar te maken. We gaan jullie hulp inschakelen via sociale media. Aarzel dus niet om onze oproepen om dromen waar te maken te verspreiden binnen jouw netwerk. Ken jij het geknipte bedrijf, merk of organisatie waar we kunnen aankloppen om een droom waar te maken? Tag ze dan of stuur ze een bericht om ons te helpen!

Of misschien wil jij wel pleeggezin worden om de kleine en grote dromen van een kind op onze wachtlijst te helpen realiseren? Schrijf je dan in voor een infosessie via onze activiteitenkalender of vraag een infopakket aan.

Andere interessante artikels

Image00008
Nieuws

Pleegzorg en kinderopvang

11 januari 2023

Al geruime tijd en met regelmaat signaleert cliëntenorganisatie Pleegzorg Vlaanderen de moeilijkheden die pleegzorgers ervaren bij het zoeken naar een plekje voor hun jonge pleegkind in de kinderopvang. De provinciale pleegzorgdiensten rapporteerden aan het Agentschap Opgroeien dat kandidaat-pleegouders tijdens gesprekken vaker aangeven om die reden niet te opteren voor de leeftijdscategorie 0 tot 2 jaar.

Pleegzorgvergoeding en stijgende kosten voor het levensonderhoud
Nieuws

Pleegzorgvergoeding en stijgende kosten voor het levensonderhoud

21 december 2022

De voorbije dagen ontvingen we enkele vragen van pleegzorgers over de indexering van de dagvergoedingen binnen pleegzorg. De aanleiding was de aankondiging van de Nederlandse regering dat zij de dagvergoeding vanaf 1 januari 2023 met 14,3 procent optrekt.

Happy family playing laughing autumn park
Getuigenis

Inleefweek armoede: "Leven in armoede is een dagtaak"

20 december 2022
Een aantal weken geleden namen 15 medewerkers van Pleegzorg Limburg deel aan een inleefweek over armoede. Het doel van de inleefweek was om…