Ga verder naar de inhoud

Op de fiets voor pleegzorg

29 maart 2022

Op woensdag 30 maart, aan de vooravond van de 'echte' Ronde van Vlaanderen, openen we 50 fietsroutes om pleegzorg in de kijker te zetten.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen om kinderen op te vangen als ze tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Zo’n warme thuis staat ook open voor volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek. Dit voorjaar roepen we heel fietsend Vlaanderen op om ons te helpen bij die zoektocht naar pleeggezinnen.

Fietsactie campagnebeeld

De Ronde van Pleegzorg Vlaanderen

Een fietstocht van 70 km of liever een tochtje met de kinderen op hun step of loopfiets? Starten in Gent of toch liever in Hechtel-Eksel of Tielt? Alles kan!

Samen met fietscafés en pleegzorggemeenten hebben we 50 routes uitgestippeld in heel Vlaanderen. Er zijn ‘ProRoutes’ voor de getrainde fietsers, ‘FamilieRoutes’ voor een gezellig fietstochtje en ‘LoopfietsRoutes’ voor de allerkleinsten.

Bij de start- en eindpunten krijgen sportievelingen informatie over pleegzorg. En als ze een foto bij het aankomstbord delen op sociale media met #pleegzorgpeloton, kunnen ze een leuke prijs winnen. Zo helpen zij om de zoektocht naar pleeggezinnen onder de aandacht te brengen.

Hoewel het aantal pleeggezinnen groeit, blijft de vraag naar opvang nog sterker toenemen. Daarom blijven we zoeken naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen.
Jan Brocatus, woordvoerder van Pleegzorg Vlaanderen
8

Doe je mee?

Kies een leuke route uit, spring op je fiets en help ons zo op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen.

Alle informatie vind je op www.derondevanpleegzorgvlaanderen.be. De routes blijven tijdens de zomer en het najaar beschikbaar.

Andere interessante artikels

ouder kinderen vliegeren
Nieuws

Nieuwe toolkit: Ouders in Pleegzorg

29 april 2022

Ouders hebben vaak veel vragen als de piste Pleegzorg op tafel ligt. Voor hulpverleners is het niet altijd evident om hier een antwoord op te geven. Daarom ontwikkelden we een pakket om ouders én hulpverleners beter te informeren over pleegzorg.

papa kind bouwen huis
Getuigenis

Een gASStgezin maakt het verschil

15 maart 2022

Om onze overtuiging dat "gASStvrij hét verschil kan maken" kracht bij te zetten, willen wij jullie de getuigenis van Isabelle en Philip niet onthouden.

Twee jongens met gekke bek-buitenlandse roots
Getuigenis

"Het is helend voor een kind om op te groeien in een gezin"

10 maart 2022

Nooit eerder kwamen er zo veel niet-begeleide minderjarige vluchtelingen aan in ons land. “Voor de jongsten zijn pleeggezinnen de ideale oplossing”, zegt Minor-Ndako.