Ga verder naar de inhoud

Op de fiets voor pleegzorg

29 maart 2022

Op woensdag 30 maart, aan de vooravond van de 'echte' Ronde van Vlaanderen, openen we 50 fietsroutes om pleegzorg in de kijker te zetten.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen om kinderen op te vangen als ze tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Zo’n warme thuis staat ook open voor volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek. Dit voorjaar roepen we heel fietsend Vlaanderen op om ons te helpen bij die zoektocht naar pleeggezinnen.

Fietsactie campagnebeeld

De Ronde van Pleegzorg Vlaanderen

Een fietstocht van 70 km of liever een tochtje met de kinderen op hun step of loopfiets? Starten in Gent of toch liever in Hechtel-Eksel of Tielt? Alles kan!

Samen met fietscafés en pleegzorggemeenten hebben we 50 routes uitgestippeld in heel Vlaanderen. Er zijn ‘ProRoutes’ voor de getrainde fietsers, ‘FamilieRoutes’ voor een gezellig fietstochtje en ‘LoopfietsRoutes’ voor de allerkleinsten.

Bij de start- en eindpunten krijgen sportievelingen informatie over pleegzorg. En als ze een foto bij het aankomstbord delen op sociale media met #pleegzorgpeloton, kunnen ze een leuke prijs winnen. Zo helpen zij om de zoektocht naar pleeggezinnen onder de aandacht te brengen.

Hoewel het aantal pleeggezinnen groeit, blijft de vraag naar opvang nog sterker toenemen. Daarom blijven we zoeken naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen.
Jan Brocatus, woordvoerder van Pleegzorg Vlaanderen
8

Doe je mee?

Kies een leuke route uit, spring op je fiets en help ons zo op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen.

Alle informatie vind je op www.derondevanpleegzorgvlaanderen.be. De routes blijven tijdens de zomer en het najaar beschikbaar.

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.