Ga verder naar de inhoud

Op de fiets voor pleegzorg

29 maart 2022

Op woensdag 30 maart, aan de vooravond van de 'echte' Ronde van Vlaanderen, openen we 50 fietsroutes om pleegzorg in de kijker te zetten.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen om kinderen op te vangen als ze tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Zo’n warme thuis staat ook open voor volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek. Dit voorjaar roepen we heel fietsend Vlaanderen op om ons te helpen bij die zoektocht naar pleeggezinnen.

Fietsactie campagnebeeld

De Ronde van Pleegzorg Vlaanderen

Een fietstocht van 70 km of liever een tochtje met de kinderen op hun step of loopfiets? Starten in Gent of toch liever in Hechtel-Eksel of Tielt? Alles kan!

Samen met fietscafés en pleegzorggemeenten hebben we 50 routes uitgestippeld in heel Vlaanderen. Er zijn ‘ProRoutes’ voor de getrainde fietsers, ‘FamilieRoutes’ voor een gezellig fietstochtje en ‘LoopfietsRoutes’ voor de allerkleinsten.

Bij de start- en eindpunten krijgen sportievelingen informatie over pleegzorg. En als ze een foto bij het aankomstbord delen op sociale media met #pleegzorgpeloton, kunnen ze een leuke prijs winnen. Zo helpen zij om de zoektocht naar pleeggezinnen onder de aandacht te brengen.

Hoewel het aantal pleeggezinnen groeit, blijft de vraag naar opvang nog sterker toenemen. Daarom blijven we zoeken naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen.
Jan Brocatus, woordvoerder van Pleegzorg Vlaanderen
8

Doe je mee?

Kies een leuke route uit, spring op je fiets en help ons zo op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen.

Alle informatie vind je op www.derondevanpleegzorgvlaanderen.be. De routes blijven tijdens de zomer en het najaar beschikbaar.

Andere interessante artikels

Vaccin-spuit-covid-corona
Nieuws

Boostervaccins voor pleegkinderen

19 september 2022

Alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar krijgen in Vlaanderen de kans om een boostervaccin te krijgen in het vaccinatiecentrum van hun regio.

Kleuter-lente
Getuigenis

Victor kreeg een ‘extra familie’ cadeau

2 september 2022

Katrien, de mama van de vijfjarige Victor , heeft al jaren gezondheidsproblemen. Een auto-ongeluk, de ondersteuningsnood van haar moeder en de pandemie zorgden ervoor dat zij over de grenzen van haar draagkracht ging. Ondersteunende pleegzorg bood een oplossing.

Kind voetballen
Getuigenis

We kijken bij elke beslissing wat het beste is voor onze zoon

11 augustus 2022

De zoon van Elly* en haar man verblijft bijna zeven jaar in een pleeggezin. Een situatie die niet altijd makkelijk is voor hen, maar waar ze wel het beste van proberen te maken.