Ga verder naar de inhoud

Ontmoetings-groep voor jongeren 17+

22 november 2023 18:00 tot 20:30
Sociaal Huis Welzijnscampus (samenkomst op het grasplein tussen de gebouwen)

In deze jongerengroep krijgen pleegjongeren vanaf 17 jaar die wonen in de provincie Limburg de kans om hun eigen ervaringen rond pleegzorg te delen. Hoe is het om in een pleeggezin te wonen? Welke vragen, bezorgdheden, gevoelens komen hierbij naar boven? Hoe voelt het om een pleegkind te zijn? We gaan rond verschillende thema’s in dialoog en delen ons verhaal met gelijkgestemden. Dat kan niet alleen deugd doen, maar geeft ook kracht om voortaan sterker in onze schoenen te staan. Daarnaast maken we ook voldoende tijd voor leuke activiteiten, om het hoofd even leeg te maken en de focus te leggen op plezier.

Deze bijeenkomst zal een beetje anders verlopen dan anders. We gaan namelijk samen ‘vergaderen’. Ja, je leest het goed. We willen graag samen met jullie uitzoeken hoe we de groepsmomenten in de toekomst nog beter kunnen organiseren qua inhoud en vorm, zodat het helemaal beantwoordt aan jullie noden en het een groep wordt waar jongeren zich door aangesproken voelen en graag naartoe komen. Dus maak je al enige tijd deel uit van deze groep, dan verwachten we je om met ons mee te denken en je stem uit te brengen. Ook nieuwkomers zijn welkom om vanuit hun noden inbreng te doen.

Lijkt dit je wel een leuke groep om deel van uit te maken? Stuur dan zeker een mailtje naar jongeren@pleegzorglimburg.be of vraag meer informatie aan je begeleider.

Andere interessante activiteiten

Ontmoeting - Volwassenen lachen in openlucht
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor pleegzorgers

19 december - Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk
Ben je een pleegzorger in de provincie Limburg? Weet dat je er niet alleen voorstaat. Je kan uiteraard terugvallen op je…
Annie spratt W0p M Gl Pogow unsplash
Infosessie

Infosessie over gezinshuizen

15 januari - Bethanië, Brugbemdenstraat 1, Hasselt
In 2024 starten we in Limburg met gezinshuizen, een nieuwe opvangvorm voor kinderen en jongeren in nood. Daarom zoeken we gezinshuisouders.
Participatie_handen met LEGO
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor ouders met een kind in pleegzorg

16 januari - Vijversstraat 55, 3500 Hasselt
Ben jij een ouder met een kind in pleegzorg in de provincie Limburg? Dan kan je terecht in de ouderpraatgroep. Jouw kind werd in pleegzorg…