Ga verder naar de inhoud

Ontmoetings-groep voor jongeren 17+

22 november 2023 18:00 tot 20:30
Sociaal Huis Welzijnscampus (samenkomst op het grasplein tussen de gebouwen)

In deze jongerengroep krijgen pleegjongeren vanaf 17 jaar die wonen in de provincie Limburg de kans om hun eigen ervaringen rond pleegzorg te delen. Hoe is het om in een pleeggezin te wonen? Welke vragen, bezorgdheden, gevoelens komen hierbij naar boven? Hoe voelt het om een pleegkind te zijn? We gaan rond verschillende thema’s in dialoog en delen ons verhaal met gelijkgestemden. Dat kan niet alleen deugd doen, maar geeft ook kracht om voortaan sterker in onze schoenen te staan. Daarnaast maken we ook voldoende tijd voor leuke activiteiten, om het hoofd even leeg te maken en de focus te leggen op plezier.

Deze bijeenkomst zal een beetje anders verlopen dan anders. We gaan namelijk samen ‘vergaderen’. Ja, je leest het goed. We willen graag samen met jullie uitzoeken hoe we de groepsmomenten in de toekomst nog beter kunnen organiseren qua inhoud en vorm, zodat het helemaal beantwoordt aan jullie noden en het een groep wordt waar jongeren zich door aangesproken voelen en graag naartoe komen. Dus maak je al enige tijd deel uit van deze groep, dan verwachten we je om met ons mee te denken en je stem uit te brengen. Ook nieuwkomers zijn welkom om vanuit hun noden inbreng te doen.

Lijkt dit je wel een leuke groep om deel van uit te maken? Stuur dan zeker een mailtje naar jongeren@pleegzorglimburg.be of vraag meer informatie aan je begeleider.

Andere interessante activiteiten

Participatie_handen met LEGO
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor ouders met een kind in pleegzorg

20 juni - Vijversstraat 55, 3500 Hasselt
Ben jij een ouder met een kind in pleegzorg in de provincie Limburg? Dan kan je terecht in de ouderpraatgroep. Jouw kind werd in pleegzorg…
Picsea 357048
Infosessie

Infosessie over pleegzorg

24 juni - De Hazelaar, Merellaan 17, Hasselt
Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren op deze vrijblijvende infoavond over pleegzorg.
Infosessie vluchtelingenwerk Vlaanderen
Infosessie

Infosessie jonge vluchtelingen ism Vluchtelingenwerk Vlaanderen

25 juni - Gent, Berchem, Genk, Brugge en Brussel

Er blijven kinderen op de vlucht in ons land aankomen, alleen, zonder hun ouders of andere volwassenen die zich over hen ontfermen. Ook deze jongeren hebben nood aan de structuur en de veiligheid die een gezin kan bieden.