Ga verder naar de inhoud

Digitale infosessie over crisispleegzorg

30 juli 2024 20:00 tot 22:00
via Bigmarker (enkel voor Limburg)

Tijdens deze infosessie kom je alles te weten over pleegzorg en de verschillende vormen hiervan. We zoomen deze avond speciaal wat dieper in op crisispleegzorg.

Baby leert stappen

Wat is crisispleegzorg?

Crisispleegzorgers staan onmiddellijk paraat voor kinderen in noodsituaties. Ze bieden kinderen snel een andere thuis, vaak nog dezelfde dag. Daardoor moet je als crisispleeggezin over de nodige flexibiliteit beschikken. Een crisisplaatsing duurt in principe maximaal 2 weken, maar je kan er voor kiezen om ook nadien het kind te blijven opvangen, moest dat nodig blijken.

Kinderen speeltuin

Inhoud infosessie

Tijdens deze infoavond vertelt een pleegzorgwerker wat pleegzorg precies inhoudt, dit keer met een extra focus op crisispleegzorg. Een ervaren pleegouder komt ook vanuit persoonlijke ervaringen vertellen en je krijgt de kans om al je vragen te stellen. Als je buitenstapt na deze informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier dit een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven. Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben over de hele lijn de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken. Weet je al zeker dat je pleegouder wil worden? Schrijf je ook dan in voor deze infosessie. Dit is immers de eerste belangrijke stap in jouw pleegzorgtraject. We verwelkomen je graag via het digitaal platform Bigmarker. Na inschrijving ontvang je alle praktische info en de link om deel te kunnen nemen.

De infoavond is gratis, maar inschrijven is verplicht:

  • Per mail: info@pleegzorglimburg.be
  • Telefonisch: 089 84 07 60
  • Via het formulier

Andere interessante activiteiten

4
Infosessie

Infosessie over crisispleegzorg #tekenvoorpleegzorg

27 augustus - La Reine Sucrée, Vijfeindestraat 102, 3530 Houthalen-Helchteren (enkel voor Limburg)
Kom jij naar onze infoavond over crisispleegzorg, deze keer exclusief in een zomers concept? Kom genieten van een verfrissend drankje, een…
Papa met 2 kinderen
Infosessie

Digitale infosessie over pleegzorg

16 september - via Bigmarker (enkel voor Limburg)
Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren op deze vrijblijvende infoavond over pleegzorg.
Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

24 september - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.