Ga verder naar de inhoud

Zomerse infosessie over crisispleegzorg

27 augustus 2024 20:00 tot 22:00
La Reine Sucrée, Vijfeindestraat 102, 3530 Houthalen-Helchteren (enkel voor Limburg)

Kom jij naar onze infoavond over crisispleegzorg, deze keer exclusief in een zomers concept? Kom genieten van een verfrissend drankje, een lekker hapje, een knisperend kampvuur, gezellige babbels over pleegzorg, ...

Colin maynard CE Ehm A Gp Yz E unsplash

Crisispleegzorg

Crisispleegzorgers staan onmiddellijk paraat voor kinderen in noodsituaties. Ze bieden kinderen snel een andere thuis, vaak nog dezelfde dag. Daardoor moet je als crisispleeggezin over de nodige flexibiliteit beschikken. Een crisisplaatsing duurt in principe maximaal 2 weken, maar je kan er voor kiezen om ook nadien het kind te blijven opvangen, moest dat nodig blijken.

IMG 20191123 130751 Bokeh

Goed geïnformeerd starten aan het traject

Op deze infoavond vertellen we je graag wat meer over pleegzorg. Je komt te weten wat pleegzorg precies is, welke vormen er bestaan en hoe je pleegouder kan worden. Een ervaren pleegouder komt ook vanuit persoonlijke ervaringen vertellen en je krijgt de kans om al je vragen te stellen. Na het volgen van deze informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier dit een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben over de hele lijn de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken.

Weet je al zeker dat je pleegouder wil worden? Schrijf je ook dan in voor deze infosessie. Dit is immers de eerste belangrijke stap in jouw pleegzorgtraject.

DSC05966

Praktisch

De infoavond gaat door in fietscafé La Reine Sucrée, Vijfeindestraat 102, 3530 Houthalen-Helchteren. Je kan het fietscafé bereiken door op de Helzoldstraat af te draaien bij De Ramp en vervolgens naar de Vijfeindestraat te rijden.

De infosessie gaat buiten door, zorg dus bij fris weer voor een extra trui ;-). We zorgen voor een verfrissend drankje en lekker hapje. Bij een gezellig kampvuur kan je in informele setting al je vragen stellen aan onze medewerkers en ervaren pleegouder.

Je bent welkom vanaf 19u30. We starten om 20 uur en het einde is voorzien om 22 uur. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Dat kan via onderstaande knop!

Andere interessante activiteiten

2
Infosessie

Digitale infosessie over crisispleegzorg #tekenvoorpleegzorg

30 juli - via Bigmarker (enkel voor Limburg)
Tijdens deze infosessie kom je alles te weten over pleegzorg en de verschillende vormen hiervan. We zoomen deze avond speciaal wat dieper…
Papa met 2 kinderen
Infosessie

Digitale infosessie over pleegzorg

16 september - via Bigmarker (enkel voor Limburg)
Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren op deze vrijblijvende infoavond over pleegzorg.
Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

24 september - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.