Ga verder naar de inhoud

Digitale infosessie over gezinshuizen

04 juni 2024 20:00 tot 22:00
Digitaal via Bigmarker

In 2024 starten we in Limburg met gezinshuizen, een nieuwe opvangvorm voor kinderen en jongeren in nood. Daarom zoeken we gezinshuisouders.

IMG 20191123 130751 Bokeh

Gezinshuizen?

Met een gezinshuis willen we kinderen die niet thuis kunnen opgroeien en voor wie een pleeggezin geen oplossing lijkt, toch ‘zo thuis mogelijk’ opvangen. Dit nieuwe project ging reeds van start in Oost-Vlaanderen. Nu starten we ook in Limburg de zoektocht naar naar geëngageerde kandidaat-gezinshuisouders.

We zoeken mensen met ervaring in de sociale sector, met een menswetenschappelijk diploma (of gelijkwaardig door ervaring). Als gezinshuisouder zorg je, bij jou thuis, beroepsmatig voor ongeveer drie kinderen, naast eigen (pleeg)kinderen. Het is een betaalde job zodat je over de tijd en (mentale) ruimte beschikt om aanwezig te zijn.

Er is een duidelijk verschil met pleegzorg: gezinshuisouders zijn professionals. De kinderen kunnen niet in een pleeggezin terecht, omdat hun situatie thuis te complex is of hun zorgnoden te groot zijn.

Iets voor jou?

Ben je benieuwd en wil je graag meer info? Schrijf je dan in voor onze informatieavond op 29 april. Ben je al actieve pleegouder? Ook dan ben je zeker welkom op deze infosessie. De informatieavond staat open voor iedereen.


Praktisch

Deze infosessie gaat digitaal door. We starten om 20 uur en het einde is voorzien om 22 uur. We maken gebruik van het platform Bigmarker. Na inschrijving ontvang je een deelnamelink.
Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Dat kan via onderstaande knop!

Andere interessante activiteiten

Participatie_handen met LEGO
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor ouders met een kind in pleegzorg

20 juni - Vijversstraat 55, 3500 Hasselt
Ben jij een ouder met een kind in pleegzorg in de provincie Limburg? Dan kan je terecht in de ouderpraatgroep. Jouw kind werd in pleegzorg…
Picsea 357048
Infosessie

Infosessie over pleegzorg

24 juni - De Hazelaar, Merellaan 17, Hasselt
Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren op deze vrijblijvende infoavond over pleegzorg.
Infosessie vluchtelingenwerk Vlaanderen
Infosessie

Infosessie jonge vluchtelingen ism Vluchtelingenwerk Vlaanderen

25 juni - Gent, Berchem, Genk, Brugge en Brussel

Er blijven kinderen op de vlucht in ons land aankomen, alleen, zonder hun ouders of andere volwassenen die zich over hen ontfermen. Ook deze jongeren hebben nood aan de structuur en de veiligheid die een gezin kan bieden.