Ga verder naar de inhoud

Infosessie over gezinshuizen

15 januari 2024 20:00 tot 22:00
TBD

In 2024 starten we in Limburg met gezinshuizen, een nieuwe opvangvorm voor kinderen en jongeren in nood. Daarom zoeken we gezinshuisouders.

IMG 20191123 130751 Bokeh

Gezinshuizen?

Met een gezinshuis willen we kinderen die niet thuis kunnen opgroeien en voor wie een pleeggezin geen oplossing lijkt, toch ‘zo thuis mogelijk’ opvangen. Dit nieuwe project ging reeds van start in Oost-Vlaanderen. Nu starten we ook in Limburg de zoektocht naar naar geëngageerde kandidaat-gezinshuisouders.

We zoeken mensen met ervaring in de sociale sector, met een menswetenschappelijk diploma (of gelijkwaardig door ervaring). Als gezinshuisouder zorg je, bij jou thuis, beroepsmatig voor ongeveer drie kinderen, naast eigen (pleeg)kinderen. Het is een betaalde job zodat je over de tijd en (mentale) ruimte beschikt om aanwezig te zijn.

Er is een duidelijk verschil met pleegzorg: gezinshuisouders zijn professionals. De kinderen kunnen niet in een pleeggezin terecht, omdat hun situatie thuis te complex is of hun zorgnoden te groot zijn.

Iets voor jou?

Ben je benieuwd en wil je graag meer info? Schrijf je dan in voor onze informatieavond op 15 januari. Ben je al actieve pleegouder? Ook dan ben je zeker welkom op deze infosessie. De informatieavond staat open voor iedereen.


Praktisch

De locatie wordt nog op deze pagina gecommuniceerd.

We starten om 20 uur en het einde is voorzien om 22 uur. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Dat kan via onderstaande knop!

Andere interessante activiteiten

Cute little boy eating croissant park
Infosessie

Digitale infosessie over pleegzorg

10 oktober - via Bigmarker (enkel voor Limburg)
Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren op deze vrijblijvende infoavond over pleegzorg.
Happy child orange sweater plays with feather floor
Infosessie

Infosessie over pleegzorg + tentoonstelling

24 oktober - ZLDR Luchtfabriek, Marktplein 3, 3550 Heusden-Zolder
Kom jij naar onze infoavond? Deze keer krijg je niet enkel heel wat informatie over pleegzorg... Je krijgt ook de kans om gratis de…
Biljana martinic Kj F Bdof Ujco unsplash
Infosessie

Infosessie over pleegzorg

14 november - Todi, be-MINE 1, Beringen
Tijdens de Week van de Pleegzorg organiseren we tal van infosessies op unieke locaties. Want allemaal verschillende kinderen zoeken…