Ga verder naar de inhoud

"I'll be there for you", steun geven aan puberende hersenen.

07 maart 2024 19:00 tot 22:00
Campus Portavida, Genk

Op donderdag 7 maart organiseren we een vorming/lezing voor pleegzorgers en ouders uit Limburg over het puberbrein. De lezing zal gegeven worden door dr. Pieter Cuypers, kinder- en jeugdpsychiater. Ben jij geïnteresseerd in deze vorming of wil jij weten waarover deze vorming zal gaan? Lees dan snel verder.

Gierende hormonen, schommelende emoties, ondoordachte beslissingen, jeugdig idealisme en een heleboel onzekerheid. Jongeren doen heel wat zaken voor het eerst. Ze maken meer eigen keuzes, hun leefwereld wordt groter en vrienden worden belangrijker. De adolescentie is een periode met vele gezichten, maar vooral een periode waarin jongeren groeien naar (jong)volwassenheid.

Als omgeving kan een puber ons irriteren of worden we onzeker. We zoeken tussen vasthouden en loslaten. Als (pleeg)ouder wil je jongeren beschermen om tegen de muur te lopen en tegelijk vertrouwen geven om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Tijdens deze lezing geven we meer inzicht in de werking van puberende hersenen. Waarom doen ze wat ze doen op sociale media? Of hoe worden studiekeuzes gemaakt? Hoe kunnen we beter begrijpen hoe ze denken, voelen, in relaties staan? Vanuit kennis en ervaring willen we handvaten aanreiken om jongeren te ondersteunen in deze belangrijke periode van hun leven.

De vorming start om 19u, deuren zijn open vanaf 18u30. De avond zal bestaan uit een (interactieve) lezing van ongeveer 2 uur, waarna er nog een uur voorzien is om verdere vragen te beantwoorden. De avond gaat door op campus Portavida. Na je inschrijving zal je nog een bevestigingsmail krijgen met daarin de exacte locatie van de vorming. Inschrijven kan via de knop hieronder of telefonisch naar ons onthaal op het nummer 089 84 07 60.

De inschrijvingen van deze vormingsavond zijn afgesloten.

Andere interessante activiteiten

Algemene foto
Infosessie

Infosessie over pleegzorg

18 maart - Sociaal Huis Portavida, Welzijnscampus 11, Genk
Overweeg jij om pleeggezin te worden? Kom dan luisteren op deze vrijblijvende infoavond over pleegzorg.
Ontmoeting - Volwassenen lachen in openlucht
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor pleegzorgers

20 maart - Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk
Ben je een pleegzorger in de provincie Limburg? Weet dat je er niet alleen voorstaat. Je kan uiteraard terugvallen op je…
Participatie_handen met LEGO
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor ouders met een kind in pleegzorg

16 april - Vijversstraat 55, 3500 Hasselt
Ben jij een ouder met een kind in pleegzorg in de provincie Limburg? Dan kan je terecht in de ouderpraatgroep. Jouw kind werd in pleegzorg…