Ga verder naar de inhoud

Werken bij Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel

Benieuwd hoe het is om bij Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel te werken? En wat we belangrijk vinden als je bij ons wil werken? Je komt het allemaal te weten op deze pagina.


180 medewerkers 1

Dit zijn wij

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel, dat zijn meer dan 180 medewerkers die zich dagelijks met passie en gedrevenheid inzetten om pleegkinderen, pleegjongeren, pleeggasten, pleeggezinnen en ouders uit Vlaams-Brabant en Brussel de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben én die ze verdienen.

Onze organisatie bestaat uit heel wat bijzondere talenten: pleegzorgbegeleiders voor pleegkinderen, pleegjongeren, pleeggasten, pleegzorgbegeleiders die zich inzetten voor cultuursensitieve pleegzorg, psychopedagogische medewerkers, selectiemedewerkers, administratieve duizendpoten en de ondersteunende medewerkers die (onder andere) instaan voor logistiek, communicatie, boekhouding en ICT. Verdeeld over zeven afdelingen op verschillende plekken in onze provincie, werken we samen aan onze missie: de belangen van elk pleegkind, -jongere of –gast verdedigen en bijdragen aan de optimalisatie van hun ontwikkelingskansen in de pleegzorgsituatie.

Ik werk ondertussen 20 jaar bij Pleegzorg en ik blijf altijd voldoening halen uit de momenten waarop je merkt dat Pleegzorg echt het verschil kan maken in het leven van een kind.
Anne Van Cutsem, regioverantwoordelijke

Wij bieden jou

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel is een warme en ondersteunende organisatie, waarin elke medewerker zijn/haar/hun verantwoordelijkheid opneemt en bijdraagt tot het geheel.

Binnen onze organisatie geven we je de kans om je werk en privéleven op elkaar af te stemmen. Zo is er een flexibele arbeidstijdregeling en de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken. Je bepaalt dus zelf grotendeels, in functie van je opdracht en je privéleven, waar en wanneer je werkt. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het opnemen van thematische verloven en tijdskrediet.

Onze organisatie is opgedeeld in verschillende teams. Als je bij ons komt werken, zal je terecht komen in een klein team, waar je terecht kan met al je vragen en problemen.

Binnen onze organisatie kan je niet enkel leren van je directe collega's, maar bieden we ook supervisie, opleiding en coaching aan. Zo kan je je op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak nog verder ontwikkelen.

Dat de moeilijke momenten wat meer zuurstof krijgen tijdens een teamoverleg, doet voor mij heel veel. We zijn er voor elkaar. We zorgen voor elkaar. In ons team is echt iedereen welkom
Saloua Harrouch, pleegzorgbegeleidster

Waar sta jij nu?

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel biedt op elk moment van jouw carrière kansen en doorgroeimogelijkheden. Of je nu net klaar bent met school, een eerste werkervaring achter de rug hebt of al veel ervaring hebt. Ontdek meteen wat jouw kansen zijn!

Student werknemer computer

Ik ben (net) afgestudeerd

Ben je net klaar met je studie? Bij ons kan je alle kanten op! Bekijk de mogelijkheden voor jou als startende werknemer.

Mama met baby

Ik werk al in de (jeugd)zorg

Werk je al een tijdje in de jeugdzorg maar ben je benieuwd hoe je je verder kunt ontwikkelen? Dan zit je goed bij ons.

Administratie collega's computer

Ondersteunende diensten

HR, communicatie, logistiek, ICT of (cliënt) -administratie of van nog een andere wereld thuis?

Als pleegzorgbegeleider zie ik mezelf als bruggenbouwer, samen met de waardevolle personen die rond het kind staan: biologische ouders en pleegouders. We werken samen aan een regeling waarbij het pleegkind dat je begeleidt centraal blijft staan.
Micha Visee, pleegzorgbegeleider en teamverantwoordelijke

Klaar om te solliciteren?

Helemaal overtuigd om je kans eens te wagen? Bekijk dan snel welke vacatures het best bij jouw profiel aansluiten!

Werken bij pleegzorg

Een job bij Pleegzorg, zie jij dat wel zitten? Bekijk alle beschikbare vacatures.

Zin in... vrijwilligerswerk?

Gaston, dat is de volwassenenwerking van Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel. Gaston biedt een waaier aan warme woonvormen voor…

Stage bij Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel

Ben je geïnteresseerd in een stage bij Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel? Contacteer ons dan via e-mail op info@pleegzorgvbb.be en je…