Ga verder naar de inhoud

Werken bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen

Benieuwd hoe het is om bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen te werken? En wat we belangrijk vinden als je bij ons wil werken? Je komt het allemaal te weten op deze pagina.

Regios

Dit zijn wij

Pleegzorg Oost-Vlaanderen, dat zijn bijna 300 medewerkers die zich dagelijks met passie en gedrevenheid inzetten om pleegkinderen, pleegjongeren, pleeggasten, pleeggezinnen en ouders uit Oost-Vlaanderen de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben én die ze verdienen.

Onze organisatie bestaat uit heel wat bijzondere talenten:

  • pleegzorgbegeleiders voor pleegkinderen, pleegjongeren, pleeggasten
  • teamcoaches die een team van pleegzorgbegeleiders aansturen
  • instroommedewerkers
  • stafmedewerkers
  • administratieve duizendpoten
  • ondersteunende medewerkers die (onder andere) instaan voor logistiek, communicatie, boekhouding en ICT

Over onze drie regio's en al onze afdelingen heen werken we samen als één team aan onze missie: de belangen van elk pleegkind, pleegjongere of pleeggast verdedigen en bijdragen aan het vergroten van hun ontwikkelingskansen in de pleegzorgsituatie.

Wij bieden jou

Pleegzorg Oost-Vlaanderen is een warme en ondersteunende organisatie, waarin elke medewerker zijn/haar/hun verantwoordelijkheid opneemt en bijdraagt tot het geheel.

Binnen onze organisatie geven we je de kans om je werk en privéleven op elkaar af te stemmen. Zo is er een flexibele arbeidstijdregeling en de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het opnemen van thematische verloven en tijdskrediet.

Verder bieden we ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling o.a. door intervisie, opleiding en coaching.

De collega's

Hoe het nu echt is om bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen aan de slag te gaan weten onze medewerkers natuurlijk het best. Zij vertellen je graag meer over hun ervaring bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen!

"Als pleegzorgbegeleider fungeer ik als neutrale figuur tussen ouders en pleegzorgers. We vinden het bij pleegzorg namelijk erg belangrijk dat er een band blijft bestaan tussen de ouders, de pleegzorgers en het kind."

Willem - pleegzorgbegeleider en gezinsonderzoeker

"Ik vind pleegzorg een heel fijne organisatie omdat we binnen ons team steeds alle pleegsituaties bekijken en problemen samen oplossen. Je bent dus niet alleen verantwoordelijk. Verder hou ik erg van de huisbezoeken omdat je daar een blik kan werpen op verschillende thuissituaties, culturen en sferen en dat is heel mooi om mee te krijgen."

Chancelle - pleegzorgbegeleider

"Ons team communiceert wat pleegzorg is naar de buitenwereld toe en staat mee in voor de werving van nieuwe pleeggezinnen. We staan ook regelmatig met standen op verschillende evenementen en het uitwerken en bemannen van die standen vind ik de max."

Bart - PR- en communicatiemedewerker

"Ik werk voornamelijk met niet begeleide minderjarige vluchtelingen en als een collega een vraag heeft rond culturele thema's kan die hierover bij mij terecht. De grote uitdaging daarbij is dat ik zelf ben gevlucht en situaties vaak heel dichtbij komen."

Abdul - pleegzorgbegeleider en interculturele bemiddelaar

"Ik bekijk met ouders hoe ze hun ouderrol kunnen blijven opnemen en de relatie met het kind kunnen blijven versterken."

Tom - ouderbegeleider en gezinsonderzoeker

"Samenwerken en ondersteuning bieden bij pleegzorgbegeleidingen vind ik het mooiste wat ik kan doen. Verder vind ik het zeer belangrijk dat elk kind een warm nest heeft en zich kan ontplooien binnen een gezinscontext. Daarom hou ik ervan om bij pleegzorg te werken.”

Vincent - teamcoach

"Met ons participatie-aanbod bieden we een platform aan waarop cliënten suggesties kunnen doen om onze hulpverlening te verbeteren."

Ilse - coördinator participatie en vorming

"Ik werk heel graag bij pleegzorg omdat ik echt achter het idee sta. Het feit dat er hulp wordt geboden aan gezinnen door vrienden, familie of mensen die het gezin niet kennen vind ik heel mooi."

Yalik - pleegzorgbegeleider minderjarigen

"Mensen helpen, een steentje bijdragen aan de maatschappij maar ook de hulp die ik kan bieden aan collega's bij complexe of moeilijke situaties, vind ik de mooiste aspecten aan mijn job."

Thales - pleegzorgbegeleider en stafmedewerker gedeelde wereld

"Ons takenpakket is zeer variërend. Dat maakt dat we flexibel moeten zijn maar heeft ook het voordeel dat het werk boeiend blijft. Wij zijn gedurende de hele plaatsing, meestal achter de schermen in beeld en vormen het aanspreekpunt voor alle administratieve vragen."

Sanne - regio-administratie

"Ik bekijk samen met de begeleider of het kind goed zit binnen zijn of haar netwerk. De grootste uitdaging daarbij is dat we soms heel moeilijke onderwerpen moeten op tafel gooien."

Ellen - pleegzorgbegeleider en instroommedewerker

"De meeste mensen zijn vertrouwd met pleegzorg voor de minderjarigen, maar dit bestaat dus ook voor volwassenen. De grootste uitdaging bij mijn begeleidingen is dat je soms stoot op de grenzen van onze hulpverlening. Daar moet je dan vrede mee leren nemen."

Ann-Sophie - pleegzorgbegeleider volwassenen

"Behandelingspleegzorg kan werken op verbinding met de ouders, hechting, trauma's en veel meer en werd in het leven geroepen om onze cliënten extra te ondersteunen om breuken te vermijden. Ik werk graag bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen omdat kinderen die in een situatie verzeild zijn geraakt waar ze niets aan kunnen doen binnen pleegzorg de kans krijgen om groot te worden in een 'gewoon' gezin.

An - pleegzorgbehandelaar

"Het leukste aan een job als teamcoach is dat je je begeleiders kan zien groeien door samen aan de slag te gaan. Verder werk ik heel graag bij pleegzorg omdat ik heel erg geloof in de basisvisie, namelijk dat elk kind een thuis verdient."

Aaike - Teamcoach

Een job bij pleegzorg, zie jij dat wel zitten? Bekijk al onze openstaande vacatures hier!