Ga verder naar de inhoud

Ontmoetingsgroep pleeggrootouders

De ontmoetingsgroep voor pleeggrootouders spitst zich toe op de speciale positie van grootouders in een ouderrol en de opvoedingskwesties waar zij mee te maken hebben.

Eerst was je gewoon grootouder van je kleinkind. Maar opeens ben je ook pleegzorger. Dat is op zijn zachtst gezegd geen evidente evolutie om door te maken.

Hoe ga je daarmee om? Welke thema’s spelen daarbij een belangrijke rol? Waar loop je tegenaan? Hoe kan je als pleegzorger je nieuwe rol het best opnemen? Hoe kan je het ouderschap voor je kind dat in de knel zit verenigen met het pleegouderschap voor je kleinkind?

De ontmoetingsgroep voor pleeggrootouders spitst zich toe op de speciale positie van grootouders in een pleegouderrol en de opvoedingskwesties waarmee ze te maken krijgen. Er is plaats voor het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van relevante thema’s binnen de pleegzorgsituatie.

Wil jij erbij zijn tijdens de volgende ontmoetingsgroep(en)? Schrijf je dan even in, dan reserveren wij alvast een plekje voor jou.

De data waarop we samenkomen vind je onder activiteiten. (Duidt bij activiteiten filteren ontmoeting, Limburg en pleegzorger aan voor een handig overzicht)