Ga verder naar de inhoud

Ontmoetingsgroep jongeren

In de jongerengroep krijgen pleegkinderen en -jongeren vanaf 8 jaar de kans om hun ervaringen rond pleegzorg te delen. Daarnaast maken we ook tijd voor leuke activiteiten en plezier. Er zijn 3 jongerengroepen, ingedeeld op leeftijd.

Ontmoetingsgroep Heldenbende

In onze jongerengroep krijgen pleegkinderen tussen 8 en 11 jaar de kans om hun eigen ervaringen rond pleegzorg te delen. Hoe voelde het om in een pleeggezin te gaan wonen? Welke bezorgdheden komen hierbij naar boven? Hoe voelt het om een pleegkind te zijn? We gaan rond verschillende thema’s in dialoog en delen ons verhaal met gelijkgestemden. Dat kan op zich al deugd doen, maar geeft ook kracht om voortaan sterker in onze schoenen te staan. Daarnaast maken we ook voldoende tijd voor leuke activiteiten, om het hoofd even leeg te maken en de focus te leggen op plezier.

Deze ontmoetingsgroep is een eenmalig traject van 2 jaar. Om deel te nemen aan de ontmoetingsgroep is het verplicht om te starten met de kick-off. Die vindt om de 2 jaar plaats. De eerstvolgende kick-off zal doorgaan in augustus 2023. Wil jij er dan bij zijn? Bespreek het even met je begeleider, hij/zij kan je alvast aanmelden voor de kick-off.

Je vindt alle data van deze ontmoetingsgroep onder activiteiten. Als je bij activiteiten filteren ontmoeting, Limburg en pleegkind aanduidt, krijg je enkel de data te zien van de jongerengroepen.

Ontmoetingsgroep jongeren 12+

In onze jongerengroep krijgen pleegkinderen en –jongeren tussen 12 en 16 jaar de kans om hun eigen ervaringen rond pleegzorg te delen. Hoe voelde het om in een pleeggezin te gaan wonen? Welke bezorgdheden komen hierbij naar boven? Hoe voelt het om een pleegkind te zijn? We gaan rond verschillende thema’s in dialoog en delen ons verhaal met gelijkgestemden. Dat kan op zich al deugd doen, maar geeft ook kracht om voortaan sterker in onze schoenen te staan. Daarnaast maken we ook voldoende tijd voor leuke activiteiten, om het hoofd even leeg te maken en de focus te leggen op plezier.

Deze ontmoetingsgroep is een eenmalig traject van 2 jaar. Om deel te nemen aan de ontmoetingsgroep is het verplicht om te starten met de kick-off. Die vindt om de 2 jaar plaats. De eerstvolgende kick-off zal doorgaan in juli 2023. Wil jij er dan bij zijn? Bespreek het even met je begeleider, hij/zij kan je alvast aanmelden voor de kick-off.

Je vindt alle data onder activiteiten. Als je bij activiteiten filteren ontmoeting, Limburg en pleegkind aanduidt, krijg je enkel de data te zien van de jongerengroepen.

Ontmoetingsgroep voor jongeren 17+

In onze jongerengroep krijgen pleegjongeren vanaf 17 jaar de kans om hun eigen ervaringen rond pleegzorg te delen. Hoe voelde het om in een pleeggezin te gaan wonen? Welke bezorgdheden komen hierbij naar boven? Hoe voelt het om een pleegkind te zijn? We gaan rond verschillende thema’s in dialoog en delen ons verhaal met gelijkgestemden. Dat kan op zich al deugd doen, maar geeft ook kracht om voortaan sterker in onze schoenen te staan. Daarnaast maken we ook voldoende tijd voor leuke activiteiten, om het hoofd even leeg te maken en de focus te leggen op plezier.

Wil jij erbij zijn tijdens de volgende ontmoetingsgroep(en)? Schrijf je dan even in, dan reserveren wij alvast een plekje voor jou.

Je vindt alle data onder activiteiten. Als je bij activiteiten filteren ontmoeting, Limburg en pleegkind aanduidt, krijg je enkel de data te zien van de jongerengroepen.