Ga verder naar de inhoud

FAQ: Ik ben alleenstaand/niet getrouwd/holebi/… kan ik pleegouder worden?

11 oktober 2021

We geven (kandidaat-)pleegzorgers graag een antwoord op veelgestelde vragen. Eén daarvan is: Ik ben alleenstaand/niet getrouwd/holebi/… kan ik pleegouder worden?

Ja, in principe kan dat. De gezinssituatie van een kandidaat-pleegouder op zich is geen criterium voor pleegzorg. Wat telt is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden en dat je respect hebt voor zijn/haar ouders. Tijdens de selectie wordt wel altijd afgewogen welke invloed pleegzorg op je gezinssituatie kan hebben en welke invloed je gezinstoestand op de pleegzorgsituatie kan hebben.

Ook bij pleegzorg voor volwassenen is het belangrijkste element dat je betrokkenheid en ondersteuning kan bieden. Dat je hem/haar ziet als een persoon met mogelijkheden, talenten en potentieel die met behulp van jouw aanwezigheid de kans krijgen naar boven te komen.

Meer info?

Wil je graag meer informatie? Vraag dan gratis een infopakket aan!

Pleegzorg, iets voor jou?

Twijfel je of pleegzorger worden iets voor jou is? Onze zelftest helpt je op weg.

Andere interessante artikels

Wat betekent "familie" voor pleegkinderen in bestandspleegzorg?

Ondersteuning op maat, Opvoeden, Vrije tijd

Op basis van een systematisch literatuuronderzoek geven Wulleman en collega’s een overzicht over de betekenis van “familie” voor pleegkinderen die opgevangen worden in bestandspleegzorg.

Breakdown van plaatsingen van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen; ervaringen van bestandspleeggezinnen

Opvoeden

Dit kwalitatief onderzoek brengt ervaringen in kaart van bestandspleegouders van een NBMV die in het jaar voorafgaand aan het onderzoek te maken hadden met een breakdown van de pleegzorgsituatie.