Ga verder naar de inhoud

Werken bij Pleegzorg West-Vlaanderen

Pleegzorg West-Vlaanderen creëert een werkomgeving die gericht is op ontwikkeling en groei. Een job bij ons is niet alleen een job met een maatschappelijke meerwaarde, maar draagt dus ook bij tot jouw verdere ontwikkeling.

Dit Zijn Wij

Dit zijn wij

Met meer dan 200 collega's zetten we ons dagelijks in om onze pleeggezinnen, ouders, pleegkinderen, -jongeren en -gasten de ondersteuning te geven die ze verdienen.

In elk team bundelen heel wat collega's de krachten. Pleegzorgbegeleiders staan in voor het begeleiden van de pleegzorgsituaties. Daarnaast bieden heel wat collega's ook extra ondersteuning. Dat kan individueel (bv. ouderbegeleiding, traumagerichte bezoeksbegeleiding, ...) of in groep (bv. vormingsreeksen rond bepaalde thema's). De collega van cliëntadministratie zorgt voor de administratieve ondersteuning van de doelgroep.

Onze teams zijn verspreid over zeven locaties in onze provincie. Je vindt dus altijd wel een pleegzorgafdeling bij jou in de buurt.

WVL regios Noord Zuid

Wij bieden jou

Je komt terecht in een sterk team van inspirerende collega’s: met dezelfde zorg als voor onze doelgroep gaan we ook met elkaar om. Warmte, ondersteuning en vriendschap typeren jouw toekomstige collega’s.

We zorgen ervoor dat je jouw werk en privéleven goed op elkaar kan afstemmen. Een interessante verlofregeling (min. 25, max. 58 dagen o.b.v. jouw leeftijd), thuiswerkmogelijkheden (wij voorzien laptop, smartphone, headset & laptopstandaard) en een zeer flexibel uurrooster zorgen ervoor dat de balans in evenwicht blijft.

Je werkt in een van onze regio's.

We bieden ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling o.a. door intervisie, opleiding en coaching.

Werken Bij Pleegzorg WVL

Werken bij Pleegzorg West-Vlaanderen verrijkt je leven

Pleegzorg West-Vlaanderen is een wendbare organisatie. Dagelijks zetten we ons samen in om onze missie te realiseren. Om onze doelgroep en medewerkers maximaal te ondersteunen, werken we volgens onze vier kernwaarden: verantwoordelijkheid (laten) nemen, inzetten op krachten, vertrouwen geven en krijgen, samenwerken. Geen holle woorden, maar het kader waarop we terugvallen om elke dag opnieuw de juiste keuzes te maken voor onze doelgroep.

Wij creëren een werkomgeving die gericht is op ontwikkeling en groei. Een job bij Pleegzorg West-Vlaanderen is niet alleen een job met een maatschappelijke meerwaarde, maar draagt dus ook bij tot jouw verdere ontwikkeling.

Logo Baanbrekende werkgever

Baanbrekende werkgever

Pleegzorg West-Vlaanderen ondertekende het charter Baanbrekende Werkgever. Het lerende netwerk inspireerde ons om verdere stappen te zetten als duurzame en mensgerichte organisatie.

We zetten recent nl. al heel wat stappen in die richting.

  • In 2022 schakelden we over naar tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Dankzij die visie op hybride werken zijn collega’s minder onderweg.
  • Sinds enige tijd gebruiken we de elektrische deelwagens van het Coopstroom-netwerk, voor duurzame dienstverplaatsingen.
  • We breidden ook ons HR-beleid verder uit. Zo implementeerden we bv. een preboarding- en onboarding-beleid. We zetten in op interne vorming en teamontwikkelingstrajecten zorgen ervoor dat teams hun samenwerking naar een hoger niveau kunnen tillen.

Momenteel zetten we zetten onze schouders onder de uitdaging een werkplekinrichting te organiseren waar onze collega’s zich thuis én goed voelen. De vele inspiratiesessies hielpen ons om ons beleid rond werkplekinrichting steeds verder vorm te geven en te verfijnen.

Ook op de andere domeinen willen we vooruit en daarom beslisten we nu al om ook in te tekenen voor het traject van volgend jaar. Zo blijven we bouwen aan een organisatie die klaar is voor de toekomst en waar medewerkers zich goed voelen.

Kind meisje groeien plantje

Groei jij met ons mee?

Heb je zin om met ons mee te groeien? Neem een kijkje bij onze openstaande vacatures.

Spontaan solliciteren

Spreekt onze organisatie jou aan, maar is er momenteel geen openstaande vacature die bij jou past? Stel je dan spontaan kandidaat via deze weg.

Jouw privacy

Als je bij ons solliciteert, vertrouw je ons persoonsgegevens toe. We begrijpen dat dit voor ons een grote verantwoordelijkheid is en doen er alles aan om zorgvuldig met je gegevens om te gaan en ze te beschermen. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring voor sollicitanten.