Ga verder naar de inhoud

#welkombijpleegzorg

Van 10 tot en met 19 november 2023 is het Week van de Pleegzorg! Dit jaar roepen we iedereen op om een affiche over pleegzorg aan het raam te hangen. Zo vragen we aandacht voor de bijna 10 000 kinderen en jongeren in Vlaamse pleeggezinnen én zoeken we nieuwe gezinnen die dit warme engagement willen opnemen.

Wvdp poster witruimte

Poster over diversiteit

Samen met illustratrice Eva Mouton ontwikkelden we een affiche die verwijst naar de diversiteit aan pleeggezinnen. Alleenstaanden, gezinnen, LGBTQI+ koppels, mensen met een handicap, van elke origine en leeftijd... Iedereen is welkom bij pleegzorg!

Tijdens deze Week van de Pleegzorg laten we je dan ook graag kennismaken met heel verschillende pleeggezinnen. Benieuwd naar de uiteenlopende verhalen? Neem dan zeker eens een kijkje op Facebook of Instagram.

Hoe kan jij helpen?

Tijdens de Week van de Pleegzorg willen we graag in élke straat in Vlaanderen een poster zien hangen. En liefst nog in élk huis in die straat. Waarom? Omdat het helaas nog heel nodig is om pleegzorg in de kijker te zetten. In Vlaanderen wachten nog meer dan 1000 kinderen op een warm pleeggezin. Wil jij helpen? Vraag dan je gratis poster aan via onderstaand formulier. We sturen de affiche zo snel mogelijk naar je op. Hang hem op een zichtbare plek en... klaar! Met dit kleine gebaar maak je mee het verschil. Je kan er meteen ook eentje aanvragen voor je buren, familie, vrienden, ... .

Wil je meer doen? Misschien wil je wel zelf pleeggezin worden voor een kind dat voor korte of lange tijd niet bij zijn ouders kan wonen? Kom dan eens luisteren op een vrijblijvende infoavond. Tijdens de Week van de Pleegzorg organiseren we heel wat infosessies op unieke locaties (denk aan een boerderij, luchthaven, moskee of duikerstoren!). Want allemaal verschillende kinderen zoeken allemaal verschillende pleegouders. Inschrijven kan hier.

Vraag nu jouw poster aan!

De poster(s) worden vanaf 23 oktober verzonden. Ben jij pleeggezin? Dan ontvang je sowieso enkele posters. Je hoeft dit formulier niet in te vullen.

Hoeveel A3 affiches mogen we opsturen? 
Wat is jouw naam?
Naar welk adres mogen we de affiche(s) sturen?
In welke provincie woon je?
Wens je ook een infopakket over pleegzorg?