Ga verder naar de inhoud

#tekenvoorpleegzorg

Op woensdag 10 juli trappen we onze nieuwste campagne - #tekenvoorpleegzorg - af op het Martelarenplein in Leuven. Vervolgens gaan we de hele zomer lang op zoek naar nieuwe crisispleegouders. Broodnodig, want in 2023 kregen we in Vlaanderen 1121 aanmeldingen voor crisispleegzorg, waarvan er 744 onbeantwoord bleven, omdat we niet over voldoende crisisgezinnen beschikken.

Tekenvoorpleegzorg 5

Tekenen op het Martelarenplein

18 meter op 18, zo groot meet het pleegzorglogo dat prijkt op het Leuvense Martelarenplein. Pleeggezinnen, kinderen, sympathisanten en voorbijgangers maken er samen een kleurrijk kunstwerk van. Het doet je nadenken over de vraag: "teken jij voor pleegzorg?"

Image00001

Tekenen op je stoep

Wanneer kinderen geplaatst worden in een crisispleeggezin is dat heel nodig. De omgeving waar ze verbleven was niet (meer) veilig en/of stabiel. Toch is zo'n crisisplaatsing enorm traumatisch voor een kind. Om deze kinderen een hart onder de riem te steken roepen we iedereen in Vlaanderen op om een krijttekening te maken op de stoep voor je deur. Teken een groot hart en deel dit op sociale media met de hashtag #tekenvoorpleegzorg.

Portrait sweet little child looking camera with interested expression while mother tenderly snuggle palming kissing her newborn baby

Tekenen voor pleegzorg

Hartjes op elke stoep zijn mooi, maar we hebben ook nood aan mensen die écht willen tekenen voor pleegzorg. Ben jij flexibel en kan je stabiliteit, veiligheid en warmte bieden aan kinderen in nood? Dan is crisispleegzorg misschien wel iets voor jou. Zie je het zitten om snel op te starten (vaak binnen de 24 uur) en een kind een thuis te bieden tot er een andere oplossing gevonden is? Voor enkele weken, maanden of langer?


Kom dan luisteren op één van onze infoavonden over crisispleegzorg. Deze zijn gratis en vrijblijvend.

WEST-VLAANDEREN - Roeselare - dinsdag 9 juli om 19u30 - schrijf je hier in

LIMBURG - digitaal - dinsdag 30 juli om 20u - schrijf je hier in

OOST-VLAANDEREN - Gent - dinsdag 27 augustus om 19u30 - schrijf je hier in

LIMBURG - Houthalen-Helchteren - dinsdag 27 augustus om 20u - schrijf je hier in

VLAAMS-BRABANT & BRUSSEL - Leuven - dinsdag 27 augustus om 20u - schrijf je hier in

ANTWERPEN - Borgerhout - woensdag 28 augustus om 19u30 - schrijf je hier in

Omdat de procedure lichtjes verschilt per provincie, vragen we je om een infosessie te volgen in je eigen provincie.

Eerst wat meer weten voor je je inschrijft? Of wil je in afwachting van de infosessie alvast wat inlezen? Vraag dan hier je infopakket aan over crisispleegzorg.

Naam
Hoe wil je jouw infopakket over crisispleegzorg ontvangen?