Ga verder naar de inhoud

Pleegzorg, een kunst?

Op 30 maart, bij de start van de paasvakantie, lanceert Pleegzorg Vlaanderen de nieuwe campagne 'Pleegzorg, een kunst?' We gaan in samenwerking met musea in Vlaanderen en Brussel op zoek naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen.

Kan jouw museum onze zoektocht ondersteunen?

Totem gezin 2

150 musea gezocht

Pleeggezinnen vinden is geen koud kunstje. Integendeel: in Vlaanderen staan momenteel meer dan 1.000 kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek op de wachtlijst voor een pleeggezin. Campagnes als deze zijn dan ook broodnodig om pleegzorg bekend te maken bij een divers publiek.

Iedereen kan pleegzorger worden: alleenstaanden, gezinnen, LGBTQI+ koppels, mensen met een handicap, van elke origine en leeftijd... We zoeken een grote diversiteit aan pleeggezinnen. Want voor elk pleegkind en elke pleeggast gaan we voor de juiste match, een gezin dat écht bij hen past.

We zoeken 150 musea, 30 in elke Vlaamse provincie en Brussel, die willen samenwerken rond 'Pleegzorg, een kunst?'

Totempaal

Hoe kan jouw museum helpen?

De geëngageerde illustrator Chrostin heeft voor ons een totempaal ontworpen die de grote variatie aan pleeggezinnen toont. We voorzien bij die tekeningen van de pleeggezinnen ook telkens een vrij plaatsje in het gezin.

Wat verwachten we van deelnemende musea?

  • Plaats deze totempaal ergens in het museum zodat bezoekers er naar op zoek kunnen gaan om een stickertje van een pleegkind of pleeggast te matchen met een gezin.
  • Geef de museumbezoekers een stickertje bij aankomst, samen met een flyer over pleegzorg. Deze flyer bevat uitleg over onze campagne.
  • We lanceren de campagne op de eerste dag van de paasvakantie. De totempaal blijft gedurende de paasvakantie in jullie museum staan. We zouden het echter heel fijn vinden mocht deze tot 20 mei, pinkstermaandag, in het museum blijven schitteren.
  • Een koud kunstje toch? Door de totempaal in je museum te plaatsen en stickertjes uit te delen, help je ons enorm vooruit in de zoektocht naar kandidaat-pleeggezinnen.

En wat met logistiek? Maak je geen zorgen, ook hier ondersteunen wij de deelnemende musea maximaal.

  • Na inschrijving ontvang je een mailtje van een pleegzorgmedewerker. Samen stemmen jullie af wanneer de totempaal best geleverd kan worden.
  • Op het afgesproken moment komen we de totempaal leveren én zetten we deze voor jou in elkaar.
  • Ben je toch belet of kan je geen tijd voor ons vrijmaken? Geen probleem. We zorgen voor een heldere uitleg op papier zodat je exact weet wat er van het museum verwacht wordt.
Totem gezin 1

Samenwerken? Graag!

Wil je als museum graag meewerken aan onze campagne? Je kan je museum registreren door onderstaand formulier in te vullen. We contacteren je daarna zo snel mogelijk om concrete afspraken te maken.

Nog niet helemaal overtuigd of heb je nog verdere vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!

Ik wil deelnemen!

Fantastisch dat je met ons wil samenwerken! Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Adres van het museum

Contactpersoon