Ga verder naar de inhoud

#pleegfrietje

Van 18 tot en met 27 november is het de Week van de Pleegzorg. Dit jaar zetten meer dan 350 frituren in heel Vlaanderen pleegzorg in de kijker, onder de noemer #pleegfrietje.

Over de campagne

In Vlaanderen staan meer dan 1.000 kinderen op de wachtlijst voor een warme thuis. Deze kinderen kunnen door omstandigheden niet bij hun ouders wonen. Daarom gaan we met Pleegzorg Vlaanderen elke dag op zoek naar nieuwe pleeggezinnen om deze kinderen op te vangen, zolang het nodig is. Voor elk kind zoeken we naar een goede match, een pleeggezin dat écht bij het kind past. En dat is niet altijd een gemakkelijke zoektocht.

Gelukkig zijn er meer dan 350 frituuruitbaters bereid hierbij te helpen. Zij toveren hun zaak van 18 tot en met 27 november om tot pleegzorgfrituur, met affiches, stickers, vlaggetjes, tafelstaanders, enzoverder. De leuke frietzakjes, hamburgers en bitterballen – getekend door illustratrice Eva Mouton – zullen ongetwijfeld de harten van frietjesminnend Vlaanderen stelen.

Frietzak2

Meer weten over pleegzorg?

Heb jij het #pleegfrietje gespot in jouw lokale frituur of op sociale media? Ben je nieuwsgierig naar wat jij kan betekenen voor een pleegkind? Vraag dan een infopakket aan of schrijf je vrijblijvend in voor een infosessie.

Tijdens de Week van de Pleegzorg zijn onze infosessies extra lekker, want frietjes mogen dan zeker niet ontbreken!

Pleeggezinnen zijn onze favofriete gezinnen!

Het engagement van onze pleeggezinnen is zó bijzonder, zó waardevol. Daarom trakteren we hen op een gratis familiefriet*. Ben jij pleeggezin en wil je weten waar je met jouw bon terecht kan?

Klik hier voor de lijst met deelnemende frituren in de provincie Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant & Brussel, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

*mogelijk gemaakt dankzij frituren met een groot hart voor pleegzorg, die deze frietjes sponsoren.

Tekening2

Kleur & win!

Ben jij ook zo verliefd op de frietjestekeningen van Eva Mouton? Laat dan jouw innerlijke Eva los op één van onze kleurplaten! Je kan er een set T-shirts mee winnen om te twinnen met jouw kind, pleegkind, petekind of lief! Meer info over de wedstrijd vind je hier.