Ga verder naar de inhoud

Ronny Mosuse getuigt in gloednieuw pleegzorgtijdschrift

28 februari 2020

“Als ze mij als kind de keuze hadden gelaten tussen een tehuis en mijn pleeggezin, zou ik voor het pleeggezin gekozen hebben”, vertelt Ronny Mosuse in het gloednieuwe Vlaamse pleegzorgtijdschrift Kleurrijk!. Het is duidelijk, de tijd die hij doorbracht bij een pleeggezin in Genk heeft een goed gevoel nagelaten. Speciaal voor de eerste editie van Kleurrijk! blikt hij terug op zijn kindertijd en haalt hij zowel mooie als pijnlijke herinneringen op.

Een nieuw tijdschrift

In de eerste week van maart valt de allereerste editie van het pleegzorgtijdschrift Kleurrijk! in de bus bij alle pleeggezinnen in Vlaanderen. Hoewel, eigenlijk is het niet de ‘allereerste’ editie, want het tijdschrift bestond al bij Pleegzorg Provincie Antwerpen. Sinds dit jaar is dat Antwerpse initiatief overgenomen in alle provincies. Om zo veel mogelijk op maat van de pleegzorgers te werken, krijgt elke provincie wel zijn eigen aangepaste versie van het tijdschrift.

“In dit nieuwe tijdschrift lezen pleegzorgers herkenbare en hartverwarmende getuigenissen en vinden ze belangrijke informatie die hen kan helpen bij hun engagement als pleegzorger”, zegt Charlotte Max, coördinator van de redactieraad. “Zo willen we hen informeren, ondersteunen en verbinden. Bovendien hopen we met dit tijdschrift pleegzorgers te versterken zodat zij ook hun omgeving kunnen inspireren over pleegzorg.”

Pleegzorg Vlaanderen

In 2018 telde Vlaanderen meer dan 5.500 pleeg- en gastgezinnen en meer dan 7.000 pleegzorgsituaties. Vijf provinciale pleegzorgdiensten ondersteunen pleegkinderen, pleeggasten, pleeggezinnen, gastgezinnen, ouders en familie. De partnerorganisatie Pleegzorg Vlaanderen brengt al die verschillende stemmen samen om pleegzorg in Vlaanderen te verbeteren en te versterken.

Meer info?

Benieuwd naar de eerste editie van Kleurrijk!? De digitale versie per provincie kan je lezen op ons ISSUU-kanaal.

Een filmpje waarin Ronny Mosuse vertelt over zijn ervaringen bij zijn pleeggezin vind je hieronder en op ons vimeokanaal.

Contact

Charlotte Max
Communicatiemedewerker Pleegzorg Vlaanderen & coördinator redactieraad
0493 40 15 66
Charlotte.max@pleegzorgvlaanderen.be