Ga verder naar de inhoud

Verklaar jij je liefde aan pleegzorg?

Wij zoeken mensen die pleegzorg een warm hart toedragen en mee willen helpen zoeken naar nieuwe pleeggezinnen door hun favoriete pleegzorgmomenten te delen met ons, en eventueel met heel Vlaanderen.

Ontwerp zonder titel

Briefschrijvers gezocht

Hoera, Valentijn komt er aan! Het ideale moment voor liefdesverklaringen, en wij zijn op zoek naar heel bijzondere liefdesverklaringen. We zoeken namelijk mensen die hun liefde willen verklaren aan pleegzorg.

Wij vragen aan iedereen die pleegzorg een warm hart toedraagt om mee te helpen zoeken naar nieuwe pleeggezinnen. Hoe je dat kan doen? Supereenvoudig! Registreer je via onderstaand formulier en bezorg ons een liefdesbrief over pleegzorg.

Dankzij jouw brief kunnen we aan de wereld tonen waarom pleegzorg zo nodig en zo belangrijk is. Wie weet kunnen we zelfs extra mensen warm maken voor pleegzorg en zo kunnen jullie ons dus helpen in de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen.

Wat moet jij doen?

  • Stap 1: Schrijf een liefdesbrief voor pleegzorg.
  • Stap 2: Vul onderstaand formulier in en bezorg ons zo je brief.
  • Stap 3: Als je ons toestemming geeft om je brief (gedeeltelijk) te publiceren op onze kanalen kan je heel wat anderen inspireren om te beginnen aan een pleegzorgavontuur.
  • Stap 4: Verklaar op Valentijn jouw liefde voor pleegzorg en deel die liefdesboodschap met zo veel mogelijk mensen, op die manier bereiken we hopelijk heel veel kandidaat-pleeggezinnen.

Registreer nu!

Wil jij je inzetten voor pleegzorg? Een kleine moeite voor jou, een groot verschil voor de kinderen die nog wachten op een plekje in een pleeggezin. Want wie weet inspireer jij, met je mooie woorden, wel heel wat mensen om zich aan te melden bij pleegzorg.

Liever een papieren brief schrijven?

Schrijf je liever op papier dan online? Geen enkel probleem. Je kan ons ook een brief schrijven. Dat mag via dit briefpapier en je mag je brief opsturen naar

Pleegzorg Vlaanderen - De KartHuis - Tervuursevest 242c - 3000 Leuven

Heb jij interesse?

Misschien denk je zelf al een tijdje na om een pleegkind op te vangen in je gezin. Of je wilt gewoon weten wat een pleeggezin eigenlijk kan betekenen voor een pleegkind. Dan kan je steeds vrijblijvend een infoavond in de buurt volgen. Pleegzorgbegeleiders en ervaren pleegouders vertellen je wat pleegzorg inhoudt en je krijgt antwoorden op je vragen.

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt.

Maar er zijn ook volwassenen met een handicap of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.