Ga verder naar de inhoud

Lespakket voor lager onderwijs

05 oktober 2021

Wil je het in de klas graag eens hebben over pleegzorg? Wij helpen jou op weg met een uitgewerkt lespakket voor de lagere school.

Om jou te helpen om een les te geven over pleegzorg hebben we enkele lespakketten voorbereid. Hieronder kan je per graad van het lager onderwijs een inspiratiebundel en eventuele extra materialen downloaden.

En bekijk zeker ook de informatiebundel voor leerkrachten! Zo ben je helemaal klaar om je leerlingen onder te dompelen in de wereld van pleegzorg.

1ste & 2de leerjaar

De inspiratiebundel voor het eerste en tweede leerjaar is te gebruiken in combinatie met het boek 'Sammy krijgt pleegouders' van Kolet Janssen en Emy Geyskens.

Ook het bijhorende filmpje kan je hier vinden.

Stille animatie over Luna

Tips over hoe je deze video kan gebruiken in de klas kan je vinden in de inspiratiebundel voor derde en vierde leerjaar.

Ik ben Luna

Tips over hoe je deze video kan gebruiken in de klas kan je vinden in de inspiratiebundel voor derde en vierde leerjaar.

5de & 6de leerjaar

We werken aan een update van dit lespakket. Zodra het beschikbaar is, vind je het hieronder.

Andere interessante artikels

Vaccinatie COVID-19 voor 5- tot 11-jarige pleegkinderen

Administratie, Ondersteuning op maat

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid besliste om ook 5- tot 11-jarigen uit te nodigen voor de COVID-19 vaccinatie. Ook pleegkinderen in die leeftijdsgroep zullen een uitnodiging krijgen.

Testament en erfbelasting voor pleegkinderen

Administratie, Geld

Kunnen pleegkinderen erven van hun pleegouders? En hoe zit dat dan met de belastingen?