Ga verder naar de inhoud

Lespakket voor lager onderwijs

05 oktober 2021

Wil je het in de klas graag eens hebben over pleegzorg? Wij helpen jou op weg met een uitgewerkt lespakket voor de lagere school.

Om jou te helpen om een les te geven over pleegzorg hebben we enkele lespakketten voorbereid. Hieronder kan je per graad van het lager onderwijs een inspiratiebundel en eventuele extra materialen downloaden.

En bekijk zeker ook de informatiebundel voor leerkrachten! Zo ben je helemaal klaar om je leerlingen onder te dompelen in de wereld van pleegzorg.

1ste & 2de leerjaar

De inspiratiebundel voor het eerste en tweede leerjaar is te gebruiken in combinatie met het boek 'Sammy krijgt pleegouders' van Kolet Janssen en Emy Geyskens.

Ook het bijhorende filmpje kan je hier vinden.

Stille animatie over Luna

Tips over hoe je deze video kan gebruiken in de klas kan je vinden in de inspiratiebundel voor derde en vierde leerjaar.

Ik ben Luna

Tips over hoe je deze video kan gebruiken in de klas kan je vinden in de inspiratiebundel voor derde en vierde leerjaar.

5de & 6de leerjaar

We werken aan een update van dit lespakket. Zodra het beschikbaar is, vind je het hieronder.

Andere interessante artikels

Samen plaatsen van broers en zussen in jeugdzorg?

Ondersteuning op maat, Opvoeden

Wat weten we over het samen plaatsen van Brussen in de jeugdzorg? Deze nieuwsbrief beschrijft een recent onderzoek naar deze thematiek in Vlaanderen en Brussel.

Vakantiekortingen

Ondersteuning op maat, Vrije tijd

Enkele partners geven korting aan pleeggezinnen voor de vakanties die ze organiseren.