Ga verder naar de inhoud

Extra aanbod volwassenen in Vlaams-Brabant en Brussel

22 oktober 2021

Pleegzorg biedt begeleiding aan voor volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek. In Vlaams-Brabant en Brussel is er naast de reguliere pleegzorg ook nog een extra cohousingsaanbod en een aanbod voor begeleiding zelfstandig wonen.

Afhankelijk van jouw situatie kan je in Vlaams-Brabant en Brussel een beroep doen op verschillende vormen van Pleegzorg voor volwassenen. Vrijwilligers of gezinnen ondersteunen jou om een goede thuis te vinden.

Reguliere pleegzorg

Elke provinciale pleegzorgdienst biedt pleegzorg aan voor volwassenen. Wil je meer weten over die reguliere pleegzorg?

Mobiele en ambulante begeleiding met vrijwilliger

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel biedt ambulante of thuisbegeleiding aan voor volwassenen met een (vermoeden van) handicap die zelfstandig (gaan) wonen en een beetje hulp kunnen gebruiken

Wonen in een huis lang verblijf

In Leuven vind je, verspreid over het hart van de stad, drie rijwo­ningen waar inwonende vrijwilligers (alleen of samen met hun partner) onder één dak wonen met twee of drie pleeggasten. Alle bewo­ners hebben een eigen appartement(je).

Wonen in een doorstromingshuis

In een doorstromingshuis, in Brussel of Leuven, wonen 3 jongvolwassen pleeggasten samen met 2 of 3 jonge vrijwilligers. Elke bewoner heeft een eigen kamer, de keuken, woonkamer, badkamer, kelder en tuin worden gedeeld met de andere bewoners.

Vrijwilligers en gezinnen gezocht

Bij Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers en gezinnen. Ben jij op zoek naar een verrijkend engagement? Dan is pleegzorg voor volwassenen vast iets voor jou.

Andere interessante artikels

Bezoekregelingen in pleegzorg: welke adviserende criteria gebruiken pleegzorgbegeleiders?

Opvoeden

In deze nieuwsbrief bespreken we een recente studie over de criteria die gebruikt worden door pleegzorgbegeleiders bij het maken van aanbevelingen voor een bezoekplan tussen pleegkinderen en hun ouder(s).

Jaarverslag Pleegzorg Vlaanderen

Pleegzorg in cijfers

Pleegzorg Vlaanderen publiceert jaarlijks een jaarverslag. Daarin geven we een overzicht van onze activiteiten tijdens het voorgaande jaar.