Ga verder naar de inhoud

Infosessie over gezinshuizen

05 februari 2024 20:00 tot 22:00
Bethanië, Brugbemdenstraat 1, Hasselt

In 2024 starten we in Limburg met gezinshuizen, een nieuwe opvangvorm voor kinderen en jongeren in nood. Daarom zoeken we gezinshuisouders.

IMG 20191123 130751 Bokeh

Gezinshuizen?

Met een gezinshuis willen we kinderen die niet thuis kunnen opgroeien en voor wie een pleeggezin geen oplossing lijkt, toch ‘zo thuis mogelijk’ opvangen. Dit nieuwe project ging reeds van start in Oost-Vlaanderen. Nu starten we ook in Limburg de zoektocht naar naar geëngageerde kandidaat-gezinshuisouders.

We zoeken mensen met ervaring in de sociale sector, met een menswetenschappelijk diploma (of gelijkwaardig door ervaring). Als gezinshuisouder zorg je, bij jou thuis, beroepsmatig voor ongeveer drie kinderen, naast eigen (pleeg)kinderen. Het is een betaalde job zodat je over de tijd en (mentale) ruimte beschikt om aanwezig te zijn.

Er is een duidelijk verschil met pleegzorg: gezinshuisouders zijn professionals. De kinderen kunnen niet in een pleeggezin terecht, omdat hun situatie thuis te complex is of hun zorgnoden te groot zijn.

Iets voor jou?

Ben je benieuwd en wil je graag meer info? Schrijf je dan in voor onze informatieavond op 11 december. Ben je al actieve pleegouder? Ook dan ben je zeker welkom op deze infosessie. De informatieavond staat open voor iedereen.


Praktisch

Je bent welkom in het tuinpaviljoen van Bethanië, Brugbemdenstraat 1, Hasselt.

We starten om 20 uur en het einde is voorzien om 22 uur. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Dat kan via onderstaande knop!

Andere interessante activiteiten

Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

23 april - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.

Ontmoeting - Volwassenen lachen in openlucht
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor pleegzorgers

25 april - Vijversstraat 55, 3500 Hasselt
Ben je een pleegzorger in de provincie Limburg? Weet dat je er niet alleen voorstaat. Je kan uiteraard terugvallen op je…
Jongere bibliotheek
Infosessie

Infosessie over gezinshuizen

29 april - De Hazelaar, Merellaan 17, Hasselt
In 2024 starten we in Limburg met gezinshuizen, een nieuwe opvangvorm voor kinderen en jongeren in nood. Daarom zoeken we gezinshuisouders.