Ga verder naar de inhoud

Digitale infosessie over weekend- en vakantie pleegzorg

19 april 2022 20:00 tot 22:00
via Bigmarker (enkel voor Limburg)

Wil jij het verschil maken in het leven van een kind, maar past voltijdse pleegzorg moeilijk in jouw leven? Dan is weekend- en vakantiepleegzorg misschien wel wat voor jou.

Nathan dumlao Ra H Yr Y Be Bo M unsplash

Ondersteunende pleegzorg

Weekend- en vakantiepleegzorg - in officiële termen 'ondersteunende pleegzorg - is een pleegzorgvorm waarbij je af en toe de zorg voor een kind overneemt. Zo ontlast je ouders die het moeilijk hebben én verruim je het netwerk van het kind.

Pleegzorg Limburg is steeds op zoek naar weekend- en vakantiepleeggezinnen, in alle regio's en voor alle leeftijden. Momenteel merken we echter een hoge nood aan pleeggezinnen voor peuters (tot twee jaar) in de regio's Hasselt en Lummen.

Stephen andrews u0z Tce7 K Nl Y unsplash

Goed geïnformeerd starten aan je traject

Op deze infoavond vertellen we je graag wat meer over deze specifieke pleegzorgvorm. Je komt te weten wat pleegzorg precies is, welke vormen er bestaan en hoe je pleegouder kan worden. Een ervaren pleegouder komt ook vanuit persoonlijke ervaringen vertellen en je krijgt de kans om al je vragen te stellen. Na het volgen van deze informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier dit een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben over de hele lijn de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken.

Weet je al zeker dat je pleegouder wil worden? Schrijf je ook dan in voor deze infosessie. Dit is immers de eerste belangrijke stap in jouw pleegzorgtraject.

Praktisch

We verwelkomen je graag via het digitaal platform Bigmarker. Na inschrijving ontvang je alle praktische info en de link om deel te kunnen nemen.

Let op! Enkel inwoners van de provincie Limburg kunnen deelnemen.

Andere interessante activiteiten

Participatie_handen met LEGO
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor ouders met een kind in pleegzorg

9 augustus - Welzijnscampus 19/1, 3600 Genk
Ben jij een ouder met een kind in pleegzorg in de provincie Limburg? Dan kan je terecht in de ouderpraatgroep. Jouw kind werd in pleegzorg…
Algemene foto
Infosessie

Infosessie over pleegzorg

23 augustus - La Reine Sucrée, Vijfeindestraat 102, 3530 Houthalen-Helchteren (enkel voor Limburg)
Kom jij naar onze infoavond, deze keer exclusief in een zomers concept? Kom genieten van een verfrissend drankje, een lekker hapje, een…
Grootouder kijkt met kind uit het raam
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor pleeggrootouders

12 september - Vijverstraat 55, 3500 Kiewit
Eerst was je gewoon grootouder van je kleinkind in de provincie Limburg. Maar opeens ben je ook pleegzorger. Dat is op zijn zachtst gezegd…