Ga verder naar de inhoud

Digitale infosessie over weekend- en vakantie pleegzorg

18 april 2023 20:00 tot 22:00
via Bigmarker (enkel voor Limburg)

Wil jij het verschil maken in het leven van een kind, maar past voltijdse pleegzorg moeilijk in jouw leven? Dan is weekend- en vakantiepleegzorg misschien wel wat voor jou.

Nathan dumlao Ra H Yr Y Be Bo M unsplash

Ondersteunende pleegzorg

Weekend- en vakantiepleegzorg - in officiële termen 'ondersteunende pleegzorg - is een pleegzorgvorm waarbij je af en toe de zorg voor een kind overneemt. Zo ontlast je ouders die het moeilijk hebben én verruim je het netwerk van het kind.

Pleegzorg Limburg is steeds op zoek naar weekend- en vakantiepleeggezinnen, in alle regio's en voor alle leeftijden. Momenteel merken we echter een hoge nood aan pleeggezinnen voor peuters (tot twee jaar) in de regio's Hasselt en Lummen.

Kind leest boekje

Goed geïnformeerd starten aan je traject

Op deze infoavond vertellen we je graag wat meer over deze specifieke pleegzorgvorm. Je komt te weten wat pleegzorg precies is, welke vormen er bestaan en hoe je pleegouder kan worden. Een ervaren pleegouder komt ook vanuit persoonlijke ervaringen vertellen en je krijgt de kans om al je vragen te stellen. Na het volgen van deze informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier dit een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben over de hele lijn de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken.

Weet je al zeker dat je pleegouder wil worden? Schrijf je ook dan in voor deze infosessie. Dit is immers de eerste belangrijke stap in jouw pleegzorgtraject.

Praktisch

We verwelkomen je graag via het digitaal platform Bigmarker. Na inschrijving ontvang je alle praktische info en de link om deel te kunnen nemen.

Let op! Enkel inwoners van de provincie Limburg kunnen deelnemen.

Andere interessante activiteiten

Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

23 april - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.

Ontmoeting - Volwassenen lachen in openlucht
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor pleegzorgers

25 april - Vijversstraat 55, 3500 Hasselt
Ben je een pleegzorger in de provincie Limburg? Weet dat je er niet alleen voorstaat. Je kan uiteraard terugvallen op je…
Jongere bibliotheek
Infosessie

Infosessie over gezinshuizen

29 april - De Hazelaar, Merellaan 17, Hasselt
In 2024 starten we in Limburg met gezinshuizen, een nieuwe opvangvorm voor kinderen en jongeren in nood. Daarom zoeken we gezinshuisouders.