Ga verder naar de inhoud

Permanent beschikbare digitale infosessie over pleegzorg

01 januari 2024 08:00 tot 31 december 2024 22:00
Digitaal Leerplatform (enkel voor inwoners van West-Vlaanderen)

Pleegzorg West-Vlaanderen informeert vrijblijvend over pleegzorg. En dat is nodig. Pleegzorg leg je namelijk niet in één-twee-drie uit. We hebben je heel wat te vertellen.

vrouw digitaal vergaderen computer koptelefoon

Digitaal leren via ons leerplatform

We geven je graag een juist beeld over pleegzorg en dat doen we via ons online leerplatform. Schrijf je je in voor de infosessie, dan krijg je van ons een mailtje met toegang tot de eerste infosessie. Leren via het leerplatform is erg toegankelijk. We begeleiden je stap voor stap door alle informatie. In korte, hapklare filmpjes schetsen we jou een juist beeld over pleegzorg. We tonen je een aantal getuigenissen en geven je heel wat praktische informatie.

Je volgt de eerste infosessie op jouw eigen tempo. Alleen of met z'n tweeën. Op het einde van de leermodule zal het ongetwijfeld een stuk duidelijker zijn hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Deze infosessie is de eerste stap van het voorbereidingstraject.

De infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Dat kan via de knop inschrijven bovenaan deze pagina.

microfoon lezing vorming

Vervolgavond

Heb je de hele infosessie afgerond en ben je nog altijd zeker van je stuk? Dan is de volgende stap het bijwonen van de verplichte tweede infosessie, waar koppels met z’n tweeën verwacht worden.

We organiseren regelmatig heel wat vervolgavonden, verspreid over de provincie. Dit zijn de eerstvolgende:

 • 25 april '24, 19u30
  Ontmoetingscentrum, Loker (Heuvelland)
 • 28 mei '24, 19u30
  Foyer Eperon d'Or, Izegem
 • 2 juli '24, 19u30
  Lokaal Dienstencentrum, Bredene
 • 12 september '24, 13u30
  Huis Proot, Koekelare
 • 24 oktober '24, 19u30
  Het Spoor, Harelbeke
 • 17 december '24, 19u30
  Zaal Eikenberg, Brugge

Kom je liever naar een live infosessie?

Dat kan. Een paar keer per jaar organiseren we ook een fysieke infosessie. Die avond vertellen we je graag wat pleegzorg precies inhoudt. Als je buiten stapt na deze informatieavond heb je een ruimer beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Andere interessante activiteiten

Jongen met buitenlandse roots
Infosessie

Digitale infosessie jonge vluchtelingen

23 april - Online

Op deze infoavond krijg je uitgebreid en vrijblijvend info over alles wat bij de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen via pleegzorg komt kijken.

mensen drankje ontmoeten
Ontmoeting

Pleegzorgcafé Kortrijk

30 april - De warande, Ringlaan 30a 8501 Heule

In het pleegzorgcafé is elke pleegouder welkom die met andere pleegouders zijn mening, zorgen en vragen omtrent pleegzorg wil delen.

Meisje lezen boek
Vorming

Vormingsavond: aan de slag met het levensverhaal

27 mei - Meensesteenweg 412, Rumbeke

In deze vorming staan we stil bij het belang van een samenhangend levensverhaal voor kinderen en jongeren. Het leven van pleegkinderen en -jongeren wordt vaak gekenmerkt door een hobbelig parcours waarbij meerdere verblijfplaatsen en zorgfiguren de revue passeerden. Wat betekent dit voor de ontwikkeling van een kind of jongere? En wat is de impact van traumatische ervaringen op het vormen van een samenhangend levensverhaal?