Ga verder naar de inhoud

Permanent beschikbare digitale infosessie over pleegzorg

01 januari 2024 08:00 tot 31 december 2024 22:00
Digitaal Leerplatform (enkel voor inwoners van West-Vlaanderen)

Pleegzorg West-Vlaanderen informeert vrijblijvend over pleegzorg. En dat is nodig. Pleegzorg leg je namelijk niet in één-twee-drie uit. We hebben je heel wat te vertellen.

vrouw digitaal vergaderen computer koptelefoon

Digitaal leren via ons leerplatform

We geven je graag een juist beeld over pleegzorg en dat doen we via ons online leerplatform. Schrijf je je in voor de infosessie, dan krijg je van ons een mailtje met toegang tot de eerste infosessie. Leren via het leerplatform is erg toegankelijk. We begeleiden je stap voor stap door alle informatie. In korte, hapklare filmpjes schetsen we jou een juist beeld over pleegzorg. We tonen je een aantal getuigenissen en geven je heel wat praktische informatie.

Je volgt de eerste infosessie op jouw eigen tempo. Alleen of met z'n tweeën. Op het einde van de leermodule zal het ongetwijfeld een stuk duidelijker zijn hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Deze infosessie is de eerste stap van het voorbereidingstraject.

De infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Dat kan via de knop inschrijven bovenaan deze pagina.

microfoon lezing vorming

Vervolgavond

Heb je de hele infosessie afgerond en ben je nog altijd zeker van je stuk? Dan is de volgende stap het bijwonen van de verplichte tweede infosessie, waar koppels met z’n tweeën verwacht worden.

We organiseren regelmatig heel wat vervolgavonden, verspreid over de provincie. Dit zijn de eerstvolgende:

 • 12 september '24, 13u30
  Huis Proot, Koekelare
 • 25 juli '24, 19u30
  Pleegzorg West-Vlaanderen, Moorseelsesteenweg 133, Roeselare,
 • 24 oktober '24, 19u30
  Het Spoor, Harelbeke
 • 17 december '24, 19u30
  Zaal Eikenberg, Brugge

Kom je liever naar een live infosessie?

Dat kan. Een paar keer per jaar organiseren we ook een fysieke infosessie. Die avond vertellen we je graag wat pleegzorg precies inhoudt. Als je buiten stapt na deze informatieavond heb je een ruimer beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Andere interessante activiteiten

Kind geeft hand aan ouder-volwassene
Vorming

Vormingsreeks Elkaar Versterken in Pleegzorg

9 september - Roeselare, Brugge, Diksmuide of Blankenberge

Pleegzorg West-Vlaanderen biedt alle recent opgestarte pleegzorgers, zowel in bestands- als netwerkpleegzorg, een basisvorming aan. Die bestaat uit vijf vormingsmomenten, waarin we dieper ingaan op een aantal specifieke pleegzorgaspecten. Op die manier willen we jou als nieuwe pleegzorger versterken in deze nieuwe rol.

PVBB_Traumasensitief
Vorming

Groepstraining Traumasensitief opvoeden - voor pleegzorgers (regio Kortrijk)

19 september - De Warande, Ringlaan 30a, 8501 Heule

In deze groepstraining voor pleegzorgers willen we West-Vlaamse pleegzorgers handvatten geven in het omgaan met pleegkinderen, -jongeren en - gasten die trauma ervaren/opgelopen hebben. We willen samen met jullie kijken door een ‘traumabril’ om hun gedrag beter te begrijpen en ermee om te kunnen gaan.

Kindje zandbak
Vorming

Groepstraining Traumasensitief opvoeden - voor pleegzorgers (regio Ieper)

19 september - ter Waarde 46, 8900 Ieper

In deze groepstraining voor pleegzorgers willen we West-Vlaamse pleegzorgers handvatten geven in het omgaan met pleegkinderen, -jongeren en - gasten die trauma ervaren/opgelopen hebben. We willen samen met jullie kijken door een ‘traumabril’ om hun gedrag beter te begrijpen en ermee om te kunnen gaan.