Ga verder naar de inhoud

Infosessie over Gezinshuizen

16 april 2024 19:30 tot 21:30
Doornzelestraat 71, 9000 Gent

De Vlaamse jeugdhulp lanceert ‘gezinshuizen’, een nieuw type opvang waarbij kinderen die niet thuis kunnen opgroeien en voor wie een pleeggezin geen oplossing lijkt, toch ‘zo thuis mogelijk’ opgevangen worden.
We zijn daarvoor op zoek naar geëngageerde Oost-Vlaamse kandidaat-gezinshuisouders.

Het gezinshuis moet een plek zijn waar kinderen zich veilig kunnen verbinden aan vertrouwde, vaste gezichten en waar ze de ruimte vinden om op te groeien op het ritme van hun eigen noden. Zo'n gezinshuis biedt ook de mogelijkheid om brussen samen op te vangen.

We zoeken mensen met ervaring in de sociale sector, met een menswetenschappelijk diploma (of gelijkwaardig door ervaring). Als gezinshuisouder zorg je, bij jou thuis, beroepsmatig voor ongeveer drie kinderen, naast eigen (pleeg)kinderen. Het is een betaalde job zodat je over de tijd en (mentale) ruimte beschikt om aanwezig te zijn. Je krijgt ondersteuning van een multidisciplinair team en andere gezinshuisouders.

Er is een duidelijk verschil met pleegzorg: gezinshuisouders zijn professionals. De kinderen kunnen niet in een pleeggezin terecht, omdat hun situatie thuis te complex is of hun zorgnoden te groot zijn.

Ben je benieuwd en wil je graag meer info?
Schrijf je via de paarse knop bovenaan vrijblijvend in voor onze informatieavond. We ronden de inschrijvingen af op 16 april om 16 uur.

Je kan op het inschrijvingsformulier ook alle vragen kwijt die je graag wil bespreken tijdens de infoavond.

Woon je niet in Oost-Vlaanderen? Bekijk dan op gezinshuizen.be de infosessies die in andere provincies georganiseerd worden.

Andere interessante activiteiten

meisje met zonnebloemen
Infosessie

Infosessie over Pleegzorg

13 maart - CC Meulestede, Meulesteedsesteenweg 515 te 9000 Gent (enkel voor Oost-Vlaanderen)

Deze infosessie is volzet.


Pleegzorgers ontmoetingsgroep
Ontmoeting

Ontmoetingsgroep voor Oost-Vlaamse pleegzorgers

16 maart - Pleegzorg Oost-Vlaanderen, Stapelplein 28, 9000 Gent

De ontmoetingsgroep heeft als doel samen te komen met andere Oost-Vlaamse pleegzorgers. Het is een moment waarop ervaringen gedeeld worden. Waar successen maar ook zorgen aan bod kunnen komen. Waar jij als pleegzorger gesteund wordt in je taak en rol.

Kind blaast sneeuw-winter
Infosessie

Infosessie over Pleegzorg

26 maart - Bureau Pleegzorg Aalst, Parklaan 31A, 9300 Aalst (Enkel voor Oost-Vlaanderen)

Tijdens deze infoavond vertelt een pleegzorgbegeleider wat pleegzorg precies inhoudt.