Ga verder naar de inhoud

Digitale infosessie over gezinshuizen OVL

19 juni 2024 19:30 tot 21:30
Digitaal (Enkel voor inwoners van Oost-Vlaanderen)

De Vlaamse jeugdhulp lanceert ‘gezinshuizen’, een nieuw type opvang waarbij kinderen die niet thuis kunnen opgroeien en voor wie een pleeggezin geen oplossing lijkt, toch ‘zo thuis mogelijk’ opgevangen worden.
We zijn daarvoor op zoek naar geëngageerde Oost-Vlaamse kandidaat-gezinshuisouders.

Het gezinshuis moet een plek zijn waar kinderen zich veilig kunnen verbinden aan vertrouwde, vaste gezichten en waar ze de ruimte vinden om op te groeien op het ritme van hun eigen noden. Zo'n gezinshuis biedt ook de mogelijkheid om brussen samen op te vangen.

We zoeken mensen met ervaring in de sociale sector, met een menswetenschappelijk diploma (of gelijkwaardig door ervaring). Als gezinshuisouder zorg je, bij jou thuis, beroepsmatig voor ongeveer drie kinderen, naast eigen (pleeg)kinderen. Het is een betaalde job zodat je over de tijd en (mentale) ruimte beschikt om aanwezig te zijn. Je krijgt ondersteuning van een multidisciplinair team en andere gezinshuisouders.

Er is een duidelijk verschil met pleegzorg: gezinshuisouders zijn professionals. De kinderen kunnen niet in een pleeggezin terecht, omdat hun situatie thuis te complex is of hun zorgnoden te groot zijn.

Ben je benieuwd en wil je graag meer info?
Schrijf je via de paarse knop bovenaan vrijblijvend in voor onze informatieavond. We ronden de inschrijvingen af op 19 juni om 16 uur.
Wij sturen je een dag voor de infosessie de link door zodat je online kan volgen. Deze digitale infosessie wordt niet opgenomen en kan dus achteraf niet bekeken worden.

Je kan op het inschrijvingsformulier ook alle vragen kwijt die je graag wil bespreken tijdens de digitale infosessie.

Woon je niet in Oost-Vlaanderen? Bekijk dan op gezinshuizen.be de infosessies die in andere provincies georganiseerd worden.

Andere interessante activiteiten

(c) Nele Opsomer
Infosessie

Infosessie over Pleegzorg

19 juni - CC Meulestede, Meulesteedsesteenweg 515, 9000 Gent. (Enkel voor Oost-Vlaanderen).

Tijdens deze infoavond vertelt een pleegzorgbegeleider wat pleegzorg precies inhoudt.

Infosessie vluchtelingenwerk Vlaanderen
Infosessie

Infosessie jonge vluchtelingen ism Vluchtelingenwerk Vlaanderen

25 juni - Gent, Berchem, Genk, Brugge en Brussel

Er blijven kinderen op de vlucht in ons land aankomen, alleen, zonder hun ouders of andere volwassenen die zich over hen ontfermen. Ook deze jongeren hebben nood aan de structuur en de veiligheid die een gezin kan bieden.

Zomer spelende kinderen
Ontmoeting

Wandelen, spelen & workshop playmobil!

5 juli - De Warande, 9230 Wetteren

JOEPIE! We trekken er weer samen op uit!